Hlavní obsah

Kontroverzní zápasník znovu šokoval: Ukrajina by měla pokleknout a stát se Ruskem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během posledních několika týdnů se objevilo mnoho vyjádření týkající se ruské vojenské invaze na Ukrajinu. Zatímco drtivá většina lidí neúnavně podporuje ukrajinské odhodlání, jsou tu i jiní, kteří to vidí jinak. Příkladem je americký UFC zápasník Sean Strickland, který před několika dny přišel s hodně kontroverzním vyjádřením.

Foto: UFC

Sean Strickland (vpravo) v souboji s Krzysztofem Jotkem.

Článek

Ruská vojenská invaze dosáhla extrémních rozměrů a bez výjimky plní titulky všech velkých médií. Podporu urputně se bránící Ukrajině každým dnem vyjadřuje nespočet lidí, pochopitelně i z řad sportovců. Najdou se ovšem i tací, kteří to vidí úplně jinak. Své by o tom mohl říct zápasník slavné UFC Sean Strickland, který se vyjádřil hodně kontroverzně.

„Ukrajina by měla pokleknout a stát se Ruskem. Vím, že je to na houby a mohli byste vyhrát, ale opravdu se chcete stát novým Afghánistánem na dalších 30 let? Neříkám, že je to správné, ale tahle hořká pilulka bude nakonec lepší," vyjádřil se Strickland na svém Twitteru před několika dny.

Američan to rázem schytal ze všech stran, mnohé to však nepřekvapilo. Zápasník slavné UFC totiž nejednou v minulosti netajil své neortodoxní názory, nedávno například projevil touhu v kleci někoho zabít. Na jeho slova reagoval i bývalý šampion polotěžké váhy Jan Blachowicz, který vyzdvihl odvahu Ukrajinců.

„Ty bys to tak udělal? Dějiny východní Evropy jsou plné bojů. Ukrajina přetrpěla mnoho, její odpor je pochopitelný a obdivuhodný. Svoboda!" odpověděl podrážděně polský zápasník.

Kdo by očekával, že se Američan po svém nevybíravém vyjádření zklidní, byl na omylu. Po několika dnech reagoval na polského bijce. „35 dní, aby Německo převzalo kontrolu nad Polskem. Jediný důvod, proč existuje Polsko, je 2. světová válka. Polsko není Ukrajina. Děti jejich dětí budou za 5 let žít v troskách ukrajinského boje pod ruskou vlajkou. Tohle je realita. Krutá pravda, já vím," dodal jednatřicetiletý rodák z Kalifornie.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.