Hlavní obsah

Tvrdý knokaut při tréninku! Kontroverzní Američan se s tím nepáral

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Existuje neoficiální pravidlo, které říká, že co se děje na tréninku, tam také zůstane. V tomto případě to ale neplatilo. Americký UFC zápasník Sean Strickland byl totiž zachycen na videu, kde knokautoval svého sparinga. Ten po tvrdé kombinaci bezvládně padl k zemi, bleskově mu však byla poskytnuta pomoc. Američan ovšem po zveřejnění videa schytává kritiku.

Foto: UFC

Sean Strickland (vpravo) v souboji s Krzysztofem Jotkem.

Článek

Jednalo se o klasický sparing, jako každý jiný. Strickland zatlačil svého kolegu k provazům, kde rozjel ukázkovou kombinaci. Při ní se mu dařilo velice přesně trefovat, pomohl si také kolenem a ve finální fázi vyprodukoval tvrdý kop na hlavu, kterým knokautoval soupeře, jenž padl k zemi.

Video rázem obletělo celý svět. A v drtivé míře se setkává s jeho nepochopením. Zatímco někteří kritizují Američana za zveřejnění videa, jiní pro změnu nechápou, co Stricklanda ke knokautu vedlo a tvrdé ukončení označili za naprosto zbytečné. Před časem navíc s šokujícím výrokem přišla uznávaná lékařka Goodmanová, která uvedla, že až 99% poškození mozku pochází právě ze sparingu. Zároveň dodala, že hodně zápasníků jde do boje s otřesem mozku nebo jeho mírnými příznaky.

Strickland je každopádně kontroverzní postavou. V loňském rozhovoru pro deník The Sun řekl, že v mládí si prošel podivnou neonacistickou fází bílé nadřazenosti. V této souvislosti byl vyhozen ze školy za zločiny z nenávisti. Není tomu přitom dávno, co po vítězném duelu z roku 2021 uvedl, že chce někoho v zápase zabít.

„Nic bych nemiloval víc, než zabít někoho v kleci. Nic víc. Udělalo by mě to super šťastným," řekl na tiskové konferenci po duelu s Uriahem Hallem. Právě touha někoho zabít znemožnila Stricklandovi společenský život. Až tréninky pomohly jeho fantazie omezit.

Reklama

Související témata: