Hlavní obsah

Kovboj Vémola dře na Odvetu století. Jezdí na koni, splnil i celoživotní sen tátovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před uplynulým víkendem ještě budil pozornost v Ostravě, aby za několik málo hodin poté vyrazil za klíčovou fází přípravy na Odvetu století proti Attilu Véghovi, k níž dojde již 8. června na fotbalovém stadionu v Edenu. Český bijec Karlos Vémola si to tentokráte namířil do Spojených států amerických, kde ještě před dřinou v proslulém gymu splnil celoživotní sen svému otci, s nímž na veřejnosti prakticky nevystupuje.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola před posledním zápasem. Archivní foto.

Článek

Vémolův plán za „velkou louží“ je víc než jasný, ještě před pílí v posilovně ale rozveselil svého otce, kterému splnil jeden ze životních snů. Oba společně nasadili kovbojské klobouky a na koních vyrazili přes turisticky oblíbenou atrakci Grand Canyon. „Říká se, že nejkrásnější pohled na svět je ze sedla koně. Poté, co jsem jezdil na slonovi, tomu už moc nevěřím, ale sedět v Grand Canyonu je neuvěřitelný pocit,“ rozplýval se Terminátor na sociálních sítích.

Po delší době tak vystoupil po boku svého táty, bývalého trenéra řeckořímského zápasu, s nímž se na veřejnosti prakticky vůbec neukazuje. Oba si však zahráli v nedávno vysílaném filmu právě o historicky prvním Čechovi v UFC. „Grand Canyon byl jeho celoživotní sen, ale teď tuhle krajinu taky opustím. Jetlagy jsem už vyběhal, jsem připraven rozjet se do Vegas a zahájit pořádný trénink,“ říká.

Terminátor nyní vyrazil dřít do proslulého UFC Performance Institutu, kam se vrátí po dlouhých deseti letech od vyhazovu z nejslavnější bojové ligy světa. Míří tak ke starým zvykům, které mu mají pomoct docílit vysněného skalpu slovenského velikána Attily Végha, s nímž prohrál před více než čtyřmi lety v rámci očekávaného Zápasu století na drtivé KO v prvním kole.

„Nebyl jsem tam deset let, chci si to osvěžit, protože tam dělají nové věci, ale je to spíše jen takový začátek kempu,“ přiblížil s tím, že po štaci v zámoří zamíří do oblíbeného Thajska, kde se připravoval i v loňském roce. „Snažíme se to celý udělat jinak, protože dokud to fungovalo, tak jsem to neměnil. Teď to párkrát nezafungovalo, takže je načase věci změnit,“ povídá.

Příliš aktivní nebude ani na sociálních sítích, naopak se chce plně soustředit na kariéru bojovníka. „Beru si příklad z těch nejlepších. Attilka se také před prvním zápasem odstřihl od světa a promoval jsem to já, a jak jsem dopadl. Ať to teď promuje on,“ povídá olomoucký rodák s tím, že se sice zcela neodstřihne, přesto přijdou určitá omezení. „Nejbližší měsíc jsem pryč, nebudu nikomu odpovídat.“

Vypadá to hustě, říká o své přípravě na odvetu s Karlosem Vémolou Attila Végh. Pupek je pryč, ale jen do zápasu!Video: Sport.cz

Dlouhou dobu neuvidí právě svého nadcházejícího slovenského soupeře, s nímž se v posledních týdnech potkával opravdu často. „Za poslední měsíc jsem ho viděl snad osmkrát, je to, jako bychom spolu bydleli. Stačí. Máme spolu zápasit, ne se kamarádit,“ říká jasně český Terminátor.

Pochopitelně nepolevuje ani stejně starý Végh, jemuž po více než čtyřletém návratu zpět do bojiště v předchozích dnech pomáhal také nejúspěšnější český bijec Jiří Procházka. „Samozřejmě nemá styl jako Karlos, ale na sebevědomí to rozhodně je velké plus. Je to čest, že jsem s ním trénoval, a doufám, že stále budu,“ uvedl Végh.

Reklama