Hlavní obsah

McGregor středem pozornosti. Ohlásil návrat, může se zapsat do historie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Těžko byste v bojových sportech hledali žhavější novinku než návrat milovaného i nenáviděného Conora McGregora zpět do klece slavné UFC. Byť očekávaný comeback slavná liga ještě oficiálně nepotvrdila, přesto slavný Ir na sociálních sítích informoval o souboji s Američanem Michaelem Chandlerem 29. června v Las Vegas. „Chlapci a děvčata, připoutejte se,“ těší se posledně jmenovaný na zdárný konec nekonečného odkládání.

Foto: Profimedia.cz

Irský bojovník MMA Conor McGregor ohlásil návrat do klece.

Článek

O bitvě mezi McGregorem a Chandlerem se přitom spekulovalo již v loňském roce, tehdy ale finální stopku souboji patrně dala antidopingová agentura USADA, v níž by jeden z nejslavnějších irských sportovců musel být minimálně půl roku v testovacím programu. A jelikož dlouholetá spolupráce této agentury s UFC počínaje 1. ledna 2024 skončila (nově Drug Free Sport International – pozn. red.), nic bývalému dvojnásobnému šampionovi aktuálně nebrání.

Dokonce už skrze sociální sítě oznámil konkrétní termín návratu do bojiště, v němž se naposledy ukázal v červenci 2021. Tehdy si v trilogii s Američanem Dustinem Poirierem zlomil nohu. „Rád bych oznámil datum mého návratu, ‚Notorious‘ Conora McGregora, největší návrat všech dob se uskuteční v Las Vegas na International Fight Week, 29. června… a soupeřem bude Michael Chandler,“ potvrdil McGregor.

Byť se dlouhou spekulovalo, v jaké váhové kategorii to vlastně bude, nakonec došlo k překvapení. Podle slov 35letého rodáka z Dublinu se zápas uskuteční ve střední váze (84 kg). „Pokud tomu tak skutečně bude, pak se McGregor připojí k Diegu Sanchezovi a Kennymu Florianovi, kteří jako jediní bojovníci v historii UFC bojovali ve čtyřech váhových kategorií,“ informuje uznávaný novinář Mike Bohn.

Někteří odborníci poukazují na to, že pokud by se skutečně jednalo o souboj ve střední váze, může za tím být snaha vyšponovat zájem veřejnosti do ještě větších výšin. S oficiálním ohlášením zápasu se ale vše klidně může ještě změnit. Nejčastěji se totiž mluvilo o veltrové váze. „Vsadíme se, že tento zápas se opravdu uskuteční ve střední váze?“ vybízí Brendan Schaub, americký moderátor podcastů.

Rovněž sešlo z nápadu o účasti na jubilejní akci UFC 300, k níž dojde 13. dubna v Las Vegas a její součástí mimo jiné bude i nejúspěšnější český bojovník Jiří Procházka, který se poměří s Rakušanem Aleksandarem Rakičem. „McGregor tvrdě tlačil na UFC 300, údajně byl připravený. Ale po schůzce s vedením se dohodli na červnu,“ informuje oblíbený zahraniční novinář Ariel Helwani.

Také 37letý Američan Chandler se pod světly reflektorů zjeví po více než roce a půl. Shodou okolností byl doposud jeho posledním vystoupením střet s krajanem Dustinem Poirierm, proti němuž ve třetím kole padl. Teď si ale hodlá smlsnout na jednom z nejobávanějších bojovníků všech dob – McGregorovi. „Chlapci a děvčata, připoutejte se. Jdu si pro to. Uvidíme se na vrcholu,“ stručně okomentoval.

Konečné slovo přesto bude mít organizace UFC. McGregor je totiž znám snahou o přilákání pozornosti médií, fanoušků, ale i ostatních bojovníků, a o svém návratu už několikrát otevřeně mluvil. Teď je to k samotné realizaci ale patrně nejblíž…

Reklama

Související témata: