Hlavní obsah

Muradova čeká ruská mašina, v UFC končit nehodlá. Nebojuji kvůli penězům, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byť z posledního souboje odešel se zraněnou nohou, přesto je nyní připraven naskočit ke svému již sedmému duelu v nejprestižnější bojové organizaci světa UFC. Uzbecký bojovník Machmud Muradov, který se v minulosti proslavil díky zápolení v Česku, již 4. února (SEČ) na turnaji UFC Fight Night 235 v Las Vegas změří síly s dosud neporaženým Rusem Aliaskhabem Khizrievem. „Zjišťovali jsme o něm různé věci, ale ve finále je to jedno. Uvidíme, co ukáže v kleci,“ těší se 33letý Uzbek.

Foto: Profimedia.cz

Uzbecký bojovník Machmud Muradov již posedmé vstoupí do klece slavné UFC.

Článek

Muradov (bilance 26-8) loni v červenci zvládl nesmírně důležitý duel, a to především vzhledem k budoucnosti v UFC. Měl dvě porážky v řadě, velezkušeného Američana Bryana Barberenu ovšem suverénně přejel na body, díky čemuž si vysloužil pokračování mise v elitní lize světa. Další překážku ale představuje ruský tank Khizriev (14-0), který je podle sázkových kanceláří v roli favorita. Za poslední tři roky ale svedl pouhé dva duely.

„Každý bojovník je jiný na tréninku a následně v zápase. Společně s trenéry jsme se dívali na jeho poslední dva duely a zjišťovali různé věci. Ve finále to ale nemá smysl, protože MMA dnes postupuje hodně rychle a každý bojovník už je na jiné úrovni. Nikdo nestojí dva roky na stejném místě nebo úrovni. Uvidíme, jakou kvalitu ukáže v sobotu,“ usmívá se Muradov pro RB Sports.

Poprvé v kariéře tak nastoupí proti ruskému bojovníkovi, což mu nevadí. „Je to sport. Beru to, jak to je. Už jsme se dokonce stihli potkat. Povídali jsme si, jak šla příprava a jakou máme váhu. Musíme si vážit toho, že jsme na nejlepším místě na světě, a nemůžeme si vybírat. Kdyby mi ale nabídli někoho z Uzbekistánu, tak odmítnu. Pro mě to není reálné. Jsme tu proto, abychom pozvedli uzbecký prapor. Odmítl bych,“ zopakoval nažhavený Muradov, který se na zápas tradičně připravoval i v České republice.

Nic si nedělá ani z některých negativních komentářů na sociálních sítích. „Píšou to lidi, kteří vám nevěří. Říkají, že prohrajete, a když se vám povede zvítězit, tak vám naopak gratulují. Takoví jsou. Důležité je, že o sobě nepochybuji já. Vím, jak trénuji, a podle toho půjdu do zápasu, kde budu pracovat na tom, abych zvítězil. Ať si lidé říkají svůj názor, ale nemusí to měnit každých pět minut,“ pobavilo tradičního tréninkového parťáka Karlose Vémoly.

S bilancí 4 výher a 2 porážek tak vstoupí již posedmé do bojiště nejslavnější ligy světa. Zas tak slavné to ale není, co se týče výdělků. Muradov se sám netají tím, že mu větší peníze vydělávají věci mimo zápasení. „Z výplat toho moc nezůstane. Je tu asi 30% odvod daní, dalších 10 % jde týmu a dalších 10 % manažerům. A kolik mi zbývá? Do toho si sám kupuji letenky a ubytování, když vyrážím s předstihem. Svému týmu se snažím zajistit veškerou stravu, ubytování a všechno ostatní. Ve finále nezůstane tolik peněz, kolik bychom si přáli. Proto neustále říkám, že v Evropě je to v tomhle ohledu lepší,“ porovnává.

„Nebojuji kvůli penězům, ale kvůli odkazu, který za sebou zanechám. Dnes můžu s hrdostí říct, že jsem první Uzbek, kterému se povedlo dostat do UFC. A o to tu jde. Samozřejmě tu jsou další mety, jako například dostat se do nejlepší patnáctky,“ vyhlíží další kariérní posun.

V organizaci UFC žije svůj sen, v elitní lize proto jen tak dobrovolně končit nehodlá. „Mnoho lidí sní, že se dostanou do UFC. Já mám tady za sebou šest zápasů, v nichž jsem čtyřikrát vyhrál a dvakrát prohrál. Mám i dva bonusy. Přesně takhle se formuje moje kariéra v UFC. Doufám, že tady budu ještě dlouho. Třeba 2-3 roky,“ přeje si.

Souboj Muradova s Khizrievem se nachází na hlavní kartě turnaje UFC Fight Night 235 v Las Vegas, do akce půjde jako druhý v pořadí (4. února asi 1:30 SEČ). Živě jej vysílá také stanice Premier Sport 3.

Reklama

Související témata: