Hlavní obsah

Muž na správném místě. Nečekaný hrdina spustil bouřlivý aplaus zaplněné haly

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Být ve správnou dobu na správném místě. Tímto heslem se řídí legendární doorman organizace Oktagon MMA Jan Havlíček, který rovněž nemohl chybět na letošním posledním turnaji největší tuzemské bojové asociace v pražské O2 areně. Do akce se dostal mnohokrát, jednou i tak trochu nečekaně a jeho pohotovou uklízecí práci ocenila diváky napěchovaná hala, která spustila jeden z nejbouřlivějších aplausů celého turnaje.

Výkon večera?! Doorman Jan Havlíček v akci, vysloužil si uznání celé arényVideo: Oktagon TV

 
Článek

Netradiční profese, která se během života poštěstí jen hrstce lidí. Prací doormana, tedy otvírat klec a následně před, během i po každém zápase vytírat její podlahu, se může pyšnit Jan Havlíček, který působí v největší tuzemské organizaci Oktagon MMA. Stejně jako majitelé nebo zápasníci je i on sám nedílnou součástí každého galavečera a ne nadarmo se díky poctivě a kvalitně odvedené práci stal oblíbeným.

Jedním ze základních aspektů pro práci doormana je pohotovost. Tu Havlíček prokázal i na turnaji Oktagon 38, kdy byl tak trochu neplánově povolán do akce již během probíhajícího kola zápasu Maxima Handanagiče s Davidem Jacobssonem. Druhý jmenovaný totiž kvůli kluzké podlaze uklouzl, sudí tak musel reagovat pozastavením souboje a gestem ruky povolal doormana do akce.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Na vytření podlahy měl pokud možno co nejméně času a zaplněná pražská O2 arena to náležitě doprovodila bouřlivým aplausem. Bavil se i promotér organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný. „Myslím, že je nejlepší na světě v tom, co dělá," okomentoval situaci šéf a následně se pořádně rozesmál při jednom z mnoha aplausů publika.

S trochou nadsázky ve vzduchu viselo i finanční ocenění pro výkon večera, které po každém turnaji obdrží jeden ze zápasníků. „Chvíli jsme uvažovali, že Tipsport výkon večera dostane doorman. V první polovině dostal největší potlesk a zasloužil by si to. Budeme to ale muset dát ze svého," odlehčil situaci Novotný a tučný bonus ve výši 50 tisíc korun přihrál na konto Francouze Joricka Montagnaca.

Reklama

Související témata: