Hlavní obsah

Naprosté šílenství, reaguje šéf Oktagonu na průšvih českého bojovníka. Vyjádřila se i další organizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Naprosté šílenství,“ tak okomentoval stále ožehavé téma ohledně českého profesionálního zápasníka Tadeáše Růžičky spoluzakladatel organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný. Pětadvacetiletý fighter je totiž spojován s napadením neznámého muže, který byl po jeho útoku dokonce v bezvědomí a krvácel. Na skandál, který v těchto dnech šetří policie, zareagovala také organizace RFA, pod kterou aktuálně Růžička zápasí.

Foto: RFA

Tadeáš Růžička po posledním boji v organizaci RFA.

Článek

Pozornost kolem 25letého fightera ani s odstupem několika dnů nepolevila. Případ, při kterém měl Růžička na ulici napadnout neznámého muže do bezvědomí, se hodně rychle rozšířil celou bojovou komunitou a mnozí mají jasno – toto chování je neakceptovatelné a vrhá špatný stín na bojové sporty jako takové.

„To video je jedna z nejnechutnějších věcí za 25 let, co jsem viděl na domácí scéně. Nemá to co dělat s bojovými sporty a kodexem," začal ve svém pořadu MMA Letem Světem Novotný, který jednoho z nejtalentovanějších postojářů domácí scény Růžičku ve své organizaci „zaměstnával" před třemi lety v rámci populárního turnaje Oktagon Underground.

Kriminalisté pátrají po muži, který ležel na ulici v bezvědomíVideo: Policie ČR

Šéf největší česko-slovenské bojové organizace má tedy o případném dalším působení českého ranaře jasno. „Jsem ten, který dává další šanci, ale tady můžu slíbit, že prostě v Oktagonu se to nestane. Ať už ty okolnosti byly jakékoliv, tak to video je něco, co posouvá všechny o krok zpět. V OKTAGONu 100% nikdy. Byl bych rád, kdyby to byl úzus domácích organizací a že to tímhle skončilo. Víc k tomu asi nemám. Šílenství," doplnil Novotný.

Růžička byl již před třemi lety zapleten do bitky fotbalových hooligans SK Slavia Praha kontra SFC Opava. Tehdy na skutečnost upozornilo hned několik lidí na sociálních sítích. Bitky se měl zúčastnit i další talentovaný bojovník Leo Brichta.

Jiní naopak na konkrétnější vyjádření čekají až s výsledkem šetření policie, která stále pátrá po totožnosti poškozeného. „Video, které jsme viděli, jako celá organizace RFA tvrdě odsuzujeme. Je to nepřípustné. Pokud je to opravdové video, a ne nějaký prank, tak je nepřípustné, aby nějaký sportovec, který se věnuje bojovým sportům, projevoval svojí sílu tímhle způsobem. Na druhou stranu k tomu nemáme žádné bližší informace, snažíme se spojit s týmem Tadeáše. Až nám přijde nějaké vyjádření, tak k tomu nastolíme důsledky," řekl pro Sport.cz spoluzakladatel organizace RFA Boris Marhanský.

A pokračoval. „Toto video je samozřejmě potřeba odsoudit, nikdo by se takhle neměl chovat. Ale nelíbí se mi, že se k tomu vyjadřují lidi, kteří neměli růžovou minulost a možná byli v base, odsouzení, mají kauzy či nedělají dobré jméno bojovým sportům. Ti jsou mezi prvními, kteří Tadeáše odsuzují," naráží na vyjádření některých osob.

Foto: Clash of the Stars

Český bojovník Tadeáš Růžička si užívá výhru na turnaji Clash of the Stars nad influencerem Tadeášem Veselým. Archivní foto.

V tuto chvíli je jedna věc jistá. Na slíbenou titulovou bitvu právě v organizaci RFA, která měla přijít v dohledné době, bude muset Růžička až do vyřešení případu zapomenout. Stejně jako na všechny případné další zápasy v organizaci. „Tadeáš u nás nebude zápasit, dokud se to celé nevyšetří. Uvidíme, co se bude dít," potvrdil pro Sport.cz Marhanský. „Měl jít sice o titul, ale máme tady další kluky, kteří jsou schopni ho zastoupit. Například Patrik Záděra či Leo Brichta."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články