Hlavní obsah

Navzdory děsivé nehodě sbírá úspěchy v MMA i soutěži krásy. Češka dře i pod koučem McGregora

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V devatenácti letech toho má za sebou Veronika Zajícová více než drtivá většina lidí za celý život. Před dvěma roky ji na přechodu srazil nepozorný řidič a dlouhé měsíce se dávala dohromady s těžkými zlomeninami. Nevzdala se. Boj zvládla a v následujících letech se stala vicemistryní kontinentu v boxu, několikrát vyhrála domácí šampionát a úspěšně si odbyla profesionální debut v MMA. Naposled uspěla v prvním kole castingu soutěže MISS Česká republika.

Foto: @zajicovafighter

Devatenáctiletá česká bojovnice Veronika Zajícová.

Článek

Se Zajícovou to před dvěma lety nevypadalo vůbec dobře. Na přechodu pro chodce ji v Ostravě srazil nepozorný řidič a vzduchem ji odhodil několik metrů. Mladá bojovnice utrpěla těžkou zlomeninu nohy, v níž má stále šrouby, obratle a prasklou lebku. Dokonce krvácela do mozku. Z těchto zdravotních trablí se dávala dlouhé měsíce dohromady.

Ale povedlo se. Zajícová ukázala obrovskou vůli a bojového ducha, když se dokázala vrátit k milovanému sportu, přestože ji od návratu do zápasnického kolbiště ze začátku okolí včetně trenérů odrazovalo. Rok po nehodě se začaly úspěchy ve světě MMA nabalovat. Jako první přišlo prvenství na mistrovství Evropy v MMA, v jehož finále porazila silnou soupeřku z Bosny a Hercegoviny.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Real Sport TV (@real.sport.tv)

Tatínek Radek Zajíc po tomto úspěchu neskrýval nadšení. „Ještě před cca deseti měsíci ležela v bezvědomí po vážné autonehodě v nemocnici. Dolámaná a „rozbitá". A dnes vítězí na ME. Je to obrovský happy end," vzkázal Zajíc na svém Facebooku a poděkoval všem, kteří Veronice drželi palce v zápase i po autonehodě.

Před několika týdny se navíc dostavil první triumf i na profesionální MMA scéně. Zajícová si odbyla debut v organizaci RFA, kde při premiéře porazila soupeřku z Maďarska na body. „Před zápasem jsem se trochu obávala o svůj facelift," smála se Zajícová s tím, že si v zápase dávala pozor na údery do obličeje.

Hned na začátku května totiž Zajícovou čekal casting do zmíněné soutěže krásy, ve které uspěla a postoupila do semifinálových kol, které jsou na programu v letních měsících. „Bylo to náročné. Okolo byla spousta opravdu krásných holek, které mají s modelingem a podobnými soutěžemi velké zkušenosti. Připadala jsem si trochu nepatřičně, protože jsem akorát vyhrála Miss Lentilka u nás v Krnově, když mi bylo šest," povídala Zajícová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Veronika Zajícová (@zajicovafighter)

Modeling bude muset nyní dát stranou. Již v sobotu 13. května jí čeká druhý profesionální MMA zápas pod hlavičkou organizace RFA. „Budu bojovat se soupeřkou z Ukrajiny, která je mistryně republiky ve wrestlingu a v MMA ještě neprohrála. Mám z ní respekt, ale zároveň věřím, že mám velkou šanci ji porazit, protože mám opravdu hodně natrénováno," pokračuje Zajícová, jenž se porve s Muchamedovou.

„Budu chtít předvést lepší výkon než při mé premiéře v profi MMA na Slovensku. Mezi profesionálkami se bojuje delší dobu a povoleny jsou také jiné techniky. Takže věřím, že budu tentokrát ještě lépe připravena a navíc vím, do čeho jdu," věří rodačka z Krnova, jenž se angažuje i v sociální oblasti, konkrétně v organizaci Proti bariérám.

A jaké má česká reprezentantka plány do dalších týdnů? „Vzhledem k tomu, že už mám ve škole známky uzavřené, tak hned v pondělí letím trénovat do Irska do svého klubu SBG Ireland," dodává Zajícová. Mladá Češka se tak připravuje i pod vedením světoznámého MMA trenéra Johna Kavanagha v klubu, ze kterého vzešel i legendární Conor McGregor.

Reklama

Související témata: