Hlavní obsah

Něco se pokazilo, připustil po porážce zklamaný Muradov. Na potlučeném soupeři zanechal dojem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá porážka v řadě! Ani dobrá připravenost, kterou sám uzbecký bojovník Machmud Muradov před zápasem avizoval, nakonec na vítězství nestačila. „Nebyl to můj večer,“ přiznal dvaatřicetiletý bijec. Souboj s Caiem Borralhem na turnaji UFC 280 mu sice nevyšel dle představ, jeho kvality ale po zápase ocenil právě i brazilský rival, ovšem zároveň zmínil nelegální praktiky, které Muradov používal.

Foto: Craig Kidwell-USA TODAY Sports

Machmud Muradov během nástupu do klece.

Článek

Muradov se do klece vrátil po dlouhých 14 měsících a bylo velkým otazníkem, v jaké formě se nejslavnější Uzbek v UFC představí. I proto sázkové kanceláře favorizovaly Brazilce Caia Borralha, který letos zvládl již tři duely a všechny tři vítězně. „Jsem dobře připravenej, jak v postoji, na zemi, tak ve vzduchu," měl radost Muradov pár dnů před zápasem.

Souboj se nakonec protáhl na všechna tři kola, nabídl plno zvratů, jenomže na výhru to nakonec nestačilo. Všichni tři bodoví sudí označili za vítěze soupeře. „Ne vždy to dopadne tak, jak bychom chtěli. Ale měli bychom být vděční za to, co máme. Nebyl to můj večer," napsal Muradov na sociální sítě. „Byl jsem připravený, cítil jsem se dobře, ale v zápase se něco pokazilo. To je sport, soupeři upřímně gratuluji," smekl před rivalem.

Foto: Craig Kidwell-USA TODAY Sports

Caio Borralho (vlevo) a Machmud Muradov během souboje.

Jakýkoliv smutek ale rychle vystřídá dřina v posilovně. „Zápas se obešel bez zranění a za pár dnů se vrátím k tréninku," informoval bojovník, jenž se v minulosti dlouhá léta představil i na české půdě.

Diametrálně odlišné pocity prožívá jeho soupeř Caio Borralho, jenž mezi elitou stále čeká na přemožitele. „Jsem spokojený se svou výhrou. Je to moje páté vítězství během 13 měsíců, jedu ve vysokém tempu. Na druhou stranu nejsem moc spokojený se svým výkonem, mohl jsem to udělat mnohem lépe. Ale je dobré se učit. Dnes jsem ukázal srdce, můžu vyhrávat zápasy, i když mi nejde vše podle plánů," připouští rodák z Maranhaa, který plánoval ukončení před limitem.

„Chtěl jsem zápas ukončit před limitem, Machmud na mě ale udělal dojem, udělal spoustu vylepšení od svého předchozího zápasu. Nečekal jsem, že mě takhle jednoduše pošle k zemi, ale je to tak, jak to je. Bojujeme na té nejvyšší úrovni, kde často rozhodují detaily," je si vědom devětadvacetiletý bojovník.

Jednu výtku směrem k Muradovovi přesto měl. „Celou dobu mi strkal prsty do očí, ale rozhodčí tam byl a vše viděl. Já si ale nechci stěžovat, byl to dobrý boj, bojoval jsem s chlapem na vysoké úrovni," uzavřel Borralho, jenž během pozápasové tiskové konference ocenil tvrdost ran, které sám schytal.

Muradov má v UFC za sebou 5 zápasů (bilance 3-2), na další boj ale dojde nejdříve v příštím kalendářním roce. „V UFC mám smlouvu na tři zápasy, když vyhraju dva, tak mi dají novou," informoval dvaatřicetiletý Uzbek při odletu. Musí tedy bezpodmínečně zvítězit ve dvou zbývajících duelech?

Reklama