Hlavní obsah

Nepříjemnost pro šampiona. Kinclův soupeř míří do UFC. Měl tu možnost, reaguje organizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pořádná nepříjemnost. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl přichází o svého nadcházejícího soupeře pro bitvu o titul. Do slavné UFC má totiž namířeno polský střelec Robert Bryczek, o čemž v předchozích dnech naplno spekulovala zahraniční média. „Zápasnicky mě to samozřejmě se*e,“ reagoval Kincl na sociálních sítích na novinky ohledně zápasu, na který se v těchto týdnech připravoval. Zareagovala také organizace, která zprávu potvrdila.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl a Robert Bryczek během červencového staredownu.

Článek

Přichází to jako rána z čistého nebe. Kolem třiatřicetiletého polského ranaře Bryczeka, který si před měsícem vybojoval v duelu se Slovákem „Pirátem“ Krištofičem titulovou místenku, v předchozích dnech začalo kroužit vedení nejslavnější bojové organizace. A mělo být s lanařením úspěšné. Informace už koluje sociálními sítěmi, sdílel jí také zápasníkův manažer Amadeusz Rybica.

„Bryczek měl ve smlouvě možnost odejít do UFC. Místo titulového zápasu jí využil. Věděli jsme o tom. Je teď na dalších, aby využili příležitosti, a jsme sami zvědaví, kdo zvedne titulovou rukavici proti Kinclovi,“ zní ve vyjádření promotéra a spoluzakladatele Oktagonu MMA Ondřeje Novotného, který tak potvrdil odchod obávaného Poláka do zámoří.

Čára přes rozpočet je to především pro šampiona Kincla, který přichází o svého nadcházejícího soupeře, se kterým se měl poměřit ještě v letošním roce. „Zdá se, že můj fight s Bryczekem je ze hry. Nemá smysl se v tom nějak extra vrtat. Lidsky mu to přeju, je fajn si plnit sny. To v MMA není vždy úplně jednoduché,“ napsal v emocích Kincl na sociální sítě.

Šampion kategorie do 84 kilogramů přiznal, že Bryczek mu dával novou motivaci do tréninků. „Zápasnicky mě to samozřejmě se*e. Po výhře nad Karlem (Karlos Vémola) jsem měl trochu obavy, že se mi bude těžko hledat motivace do dalšího zápasu. Bryczekova blesková výhra (55 vteřin – pozn. red.) na Štvanici mi ale dokázala opak. Těšil jsem se na tvrdé tréninky a srovnání s ním. Bohužel,“ zoufá šampion, který aktuálně žije v nejistotě, koho organizace místo polského zápasníka do bitvy o titul nasadí.

Moc variant se nenabízí. Bryczek totiž představoval jedničku žebříčku střední váhy, dalším v pořadí je již zmíněný Samuel Krištofič, který v minulosti s Kinclem o pás bojoval, avšak neúspěšně (prohra na body). V tuto chvíli se jako nejreálnější varianta jeví některý ze zahraničních bojovníků, který dosud v organizaci nepůsobil. Následující dny či týdny ukážou…

Třiatřicetiletý svalnatý Polák svedl v organizaci Oktagon MMA dohromady sedm duelů, z nichž čtyřikrát odešel jako vítěz. V kleci například nestačil na Brazilce Kaika Brita, bývalého šampiona veltrové divize, který před několika desítkami hodin neúspěšně bojoval o kontrakt s UFC v populární show Dana White's Contender Series.

Reklama

Související témata: