Hlavní obsah

Neskutečný knokaut roku? Japonec bezvládně padl k zemi

Sergio Pettis se bezesporu zařadí mezi žhavé kandidáty na knokaut roku. Ten totiž předvedl během titulového zápasu bantamové váhy na turnaji Bellator 272 v souboji s Kjojim Horigučim. Pro prvně jmenovaného se přitom zápas nevyvíjel dobře, v úvodu čtvrtého kola ale dobře mířeným úderem z otočky (backfist) uspal soupeře a bylo vymalováno. Netrvalo dlouho a nečekaný vypínák obletěl celý svět.

Foto: Belator MMA

Sergio Pettis předvedl nečekaný knokaut a obhájil svůj opasek.

Článek

Byl to vrchol celého galavečera a očekával se vyrovnaný duel. Horiguči toužil získat mistrovský pás zpět a podle toho to také vypadalo. Japonec v úvodu působil aktivněji a jeho soupeř na něj dlouhou dobu hledal recept, který však nenacházel. Horiguči navíc v dalších kolech předvedl také kvalitní práci na zemi. Tam sice nikterak neohrozil, přesto pokračoval v dominantním výkonu.

Pettis tak za každou cenu potřeboval něco předvést, případné bodování by zřejmě prohrál. A Američan to zřejmě pochopil. Po krátkém klinči se osmadvacetiletému bijci povedlo z otočky zamířit přesně na Japoncovu bradu. Horiguči bezvládně spadl na zem a o vítězi tak bylo jasno. Pettis si poté ještě ušetřil úder do bezvládně ležícího těla.

„Řekl jsem si: Člověče, tenhle zápas prohrávám, musím udělat něco velkolepýho. A vyšlo to v pravý čas. Je mi stále teprve 28 let a tenhle zápas mi ukázal, že mám ještě na čem pracovat," sdělil Pettis v pozápasovém rozhovoru.

Bantamová váha tak nepoznala nového šampiona, Pettisovi se i přes nepříznivý úvod zápasu povedlo fantastickým knokautem zaskočit soupeře a královský opasek si ustrážil. A radost určitě musel mít i Pettisův starší bratr Anthony, který svému sourozenci před zápasem věřil a vsadil na něj 10 tisíc dolarů (přibližně 225 tisíc korun).

Reklama

Související témata: