Hlavní obsah

Obrovská euforie! Neporažená fighterka má vysněnou UFC na dosah

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejlepší pocit. Přesně to cítila česká MMA zápasnice Tereza Bledá, která před několika dny podepsala smlouvu v prestižní show Dana White's Contender Series, kde zabojuje o kontrakt s vysněnou UFC. „Nic jiného, než vyhrát a udělat atraktivní zápas mě nezajímá,“ hlásí talentovaná Češka. Teprve dvacetileté fighterce sice unikne možnost stát se nejmladší zápasnicí v historii UFC, ve hře ale visí označení druhé Češky v zápasnické Lize mistrů.

Jak si říct o pozvánku na draft UFC? Byli jsme hodně otravní a zabralo to, prozrazuje Tereza BledáVideo: Sport.cz

 
Článek

Dlouho se o tom mluvilo, před několika dny se to stalo skutečností. Dvacetiletá zápasnice Bledá podepsala smlouvu s Dana White's Contender Series a bude mít možnost probojovat se do vysněné UFC. „Dozvěděla jsem se to asi měsíc zpět, kdy mi napsal manažer. Celý den jsem byla jenom v euforii," líčí nadšeně Bledá.

Nabídka zúčastnit se Contenderu byla ve vzduchu už minulý rok, tehdy z toho ale nakonec sešlo. „Byla šance na podzim 2021, ale bylo příliš brzo, měla jsem míň zápasů a neměla jsem titul. Nevyšlo, bylo to brzo," přiznává Bledá, které tak unikne příležitost stát se nejmladší zápasnící v UFC. „Nevyjde to, asi o dva měsíce, nevadí to," říká s úsměvem šampionka organizace OKTAGON MMA.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Tereza Bledá (@bleda_tereza)

Češka půjde do akce 6. září a soupeřkou bude Brazilka Nayara Maia. Právě shánění vhodné protivnice se ukázalo jako velký problém, hned dvě z nich souboj odmítly. „Docela mě překvapilo to, že někdo odmítne šanci na Contender, asi se jim do toho nechtělo. Já bych to asi neodmítla ani, kdyby měla 100-0," pokračovala s úsměvem česká zápasnice.

Bledá tak napodobila svého parťáka z gymu Matěje Peňáze, který si rovněž vysloužil šanci v Contenderu, kde se představí o týden dřív, tedy 30. srpna. „Je to paráda, jsem moc ráda, jsme si hodně blízko, můžeme si pomoct psychicky. Jsem moc šťastná, že tam jsme oba dva," líčí Bledá, která se podle původních plánů měla rovněž v akci představit již 30. srpna.

„Původně jsem si říkal, že je to pecka, že se oba představí na jednom turnaji, kde je pět zápasů a z toho by byly dva od nás. V konečném důsledku je to ale lepší, budu mít na každém z turnajů čistou hlavu," popisuje trenér André Reinders.

Právě bývalý elitní zápasník, který je již několik let spojován s trénováním české fighterky, je přesvědčen, že jeho svěřenkyně nezaváhá. „Jsem přesvědčený o tom, že se Tereze povede uspět. Má veškeré dispozice, aby uspěla a prosadila se do UFC," věří přední český MMA trenér.

Reklama

Související témata: