Hlavní obsah

Obrovská frustrace! Nekompromisní mašina neudržela po výhře emoce, pak se za svá slova omlouvala

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obstaral hlavní zápas večera organizace RFA. Talentovaný bijec Leo Brichta si připsal další vítězství, po necelých tří minutách boje dokázal Rakušana Tamirlana Dadaeva donutit odklepat škrcení. Vítězství ale zastínila frustrace. Český bijec totiž několik hodin před samotným duelem musel měnit váhu, v pozápasovém rozhovoru byl navíc frustrován ze svého výkonu.

Radost po jasném vítězství? Ani náhodou! Jsem nasr...j, netajil se Leo BrichtaVideo: RFA

 
Článek

Talentovaný Brichta se po přechodu z OKTAGONu zařadil mezi nejzvučnější jména nově vzniklé organizace RFA. Rodák z Prahy navíc dostal příležitost již v prvním turnaji, v hlavním zápase večera změřil síly s Rakušanem Tamirlanem Dadaevem. A dlouhý zápas to rozhodně nebyl. Brichta po opatrném úvodu ubránil takedown a sám na zemi sáhl ke škrcení, které soupeř odklepal.

I přes dominantní výkon tu byla jistá pachuť. Český bijec musel například devět hodin před vážením měnit váhu. „Frajer přišel 9 hodin před vážením, že nedá váhu. Museli jsme jít catch weight (domluvená váha) a změnit ji ze 70 na 73, jinak by se zrušil zápas. Je tu jistá finanční kompenzace, měl jsem hotovou váhu," rozpovídal se Brichta na pozápasové tiskové konferenci.

Do klece letěl ručník. Rychlá záležitost pro slovenského obra a další top momenty z turnaje RFAVideo: RFA

A to nebylo zdaleka vše, na co byl český talent naštvaný. Rovněž se mu nelíbilo jeho počínání v zápase, ve kterém nepředvedl ani zdaleka to, na co se připravoval. „Jsem nas*anej, nebylo to vůbec to, co jsem chtěl. Boxuju a vůbec jsem to neprodal, sorry, že jsem sprostej. Na pi*u, no," znělo z úst českého zápasníka. Ten se ovšem na pozápasové tiskové konferenci za svá slova omluvil.

„Chci se omluvit za pozápasovou řeč, určitou roli tam hrály emoce. Soupeř to chtěl tahat na zem, nechtěl se mnou jít v postoji, tak bylo pro mě těžké tam něco vymyslet. Cítil jsem, že bych začal přidávat, víc boxovat, víc kopat. Byl jsem naštvanej, že jsem neprodal všechno, co jsem natrénoval," pokračoval Brichta, který se hned v pondělí vrací zpět do gymu.

Reklama

Související témata: