Hlavní obsah

Opouští rodnou zem! U Čechů nenašel porozumění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Liberec

Patří ke špičce domácí i zahraniční bojové scény. Jako první Čech v historii vybojoval mezi amatéry prestižní světový titul kickboxerské organizace WAKO a zároveň připnul i pás šampiona České Republiky v klasickém boxu. Vašek Sivák nyní na turnaji Night of Warriors 4 dokázal získat obrovsky ceněný mezinárodní pás ve váze do 65 kilogramů, což znamená vstupenku mezi světovou elitu. Jaké budou další zápasníkovy kroky? Více už v našem rozhovoru.

Václav Sivák vybojoval prestižní titul a vzkázal: Češi si málo cení, že tady mají takový talent jako jáVideo: Sport.cz

 
Článek

Václav Sivák se zpět do zápasové praxe dostal od dubna, kdy musel nuceně pauzírovat kvůli zranění pravé ruky. Český bijec i tak zažil vítězný comeback, neboť se mu v titulovém zápase povedlo zdolat Francouze Fouada Djebbariho poměrem 3:0 na body. Sivák přitom podal hodně suverénní výkon a soupeři nedal šanci.

"Soupeř nebyl mojí kvality. Nepodal jsem úplně nejlepší výkon. Bylo to po pauze. Měl jsem i strach o pravou ruku, protože jsem jí měl zraněnou. Ruka ale drží a je v pořádku. Všichni po zápase čekali, jak dopadne ta ruka, naštěstí jsem oukej," nechal se slyšet Sivák v pozápasovém rozhovoru.

Hodně bolestivé vítězství pro Michala Reissingera. Ztratil i chuť zápasit dálVideo: Sport.cz

Pro dvaadvacetiletého zápasníka se tak dost možná na delší dobu jednalo o poslední vystoupení na domácí scéně. V plánu jsou totiž zápasy v zahraničí.

"Mám nějaké nabídky v Rusku. Tenhle pás mi umožní tam přijít za to, že tam budu zápasit za větší peníze. Kam mě zavolají, tam přijdu. Češi si málo cení, že tady mají takový talent, jako jsem já. Soupeři mě zbytečně vyzývají, proto chci od nich vypadnout," pokračoval vítěz titulového zápasu, který si připsal osmnáctou výhru v K-1.

A jaká bude oslava vítězného comebacku? "Hlavně půjdu do studené vody, pak si půjdeme s kamarády sednout," dodal Sivák.

Přes čtvrt tuny v akci. Souboj těžkotonážníků vyhrál ten o třicet kilo lehčí, Jevgenij OrlovVideo: Sport.cz

Reklama