Hlavní obsah

Otrávený Kincl o zrušeném duelu: Vémola si za to může sám, měli jsme možnost vidět jeho večírky

Přišel o zápas, na který více než čtyři roky čekal. Přišel také o možnost oplatit Karlosi Vémolovi porážku z roku 2018. Šampion střední divize Patrik Kincl neskrývá zklamání ze zrušeného souboje, jenž měl být ozdobou turnaje Oktagon 38 konaného 30. prosince v pražské O2 areně. „Jsem z toho otrávenej, nevím, co teď bude,“ zareagoval Kincl na sociálních sítích na rivalovu neúčast ze zdravotních důvodů.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl slaví úspěšnou obhajobu. Ilustrační foto.

Článek

V momentě, kdy se Vémola minulý týden poroučel do nemocničního lůžka kvůli blíže nespecifikovanému zánětu, bylo jasné, že se nad odvetou s šampionem střední váhy Patrikem Kinclem bude vznášet otazník. A fakt, že Terminátor i následující dny trávil v pražské motolské nemocnici, situaci nijak nepomáhal. Nakonec sám Vémola informoval o tom, že se mu zanítily uzliny a z následného otoku se rozjela trombóza na levé ruce.

Organizace Oktagon MMA tak čekala, zda se zdravotní stav nezlepší, k dlouho očekávanému souboji totiž mělo dojít již 30. prosince. Definitivní rozhodnutí přišlo během úterního dne, Terminátorova neúčast byla kvůli zdravotním problémům potvrzena. „Je to pro mě hodně nepříjemné. Upřímně nevím, co teď bude...jsem z toho už otrávenej," napsal Kincl zklamaně na své sociální sítě.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Patrik Kincl (@patrik_kincl)

„Tenhle zápas chci čtyři roky a zase z toho sejde. Nejdřív jsem se k němu měl probojovat v rámci XFN, a když už ten zápas měl být, tak Vémola utekl. Pak jsem dostával vzkazy, že jsem v jiné organizaci, a tak jsem nakonec skončil v Oktagonu, kde jsem nejdříve vybojoval a následně i obhájil titul. Pro ten zápas jsem udělal maximum, teď je otázkou jestli se o to ještě snažit a zůstat v 84 (střední divize), nebo se soustředit na nový projekt v 77 (veltrová divize). Oboje mít nemůžu," ví rodák z Hradce Králové.

Kincl je přesvědčen, že si Vémola za to může sám. „Určité signály jsem měl už delší dobu, například v pořadu Tváří v tvář sám Vémola zmiňoval březnový termín. Vše jsem bral jako nějakou psychologickou hru, teď se ale moje obavy potvrdily. Jsem přesvědčen, že hospitalizace není hraní záležitost a rozhodně to nebude jen nějaká rýmička. Jsem ale také přesvědčen, že si za to může sám," pokračoval.

„Jako profesionální sportovec by se o sebe měl člověk starat na 100%. Všichni jsme měli možnost sledovat jeho různé večírky v době přípravy, které se rozhodně neshodují s kvalitní regenerací. Zranění jsou v MMA dost častá, sám s tím mám své zkušenosti, ale tady se podle dostupných informací řeší jedna a ta samá věc," myslí si Kincl.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Regeneraci bere jako součást tvrdé přípravy. „Ono to sice na sociálních sítích vypadá hrozně cool, když člověk vyběhne z nemocnice a hned zamíří do tělocvičny, ale pak to dopadá přesně takhle. Byl bych rád, aby si to uvědomili ti, kteří tenhle styl tolik obdivují a chtěli by to napodobovat. Doléčení a regenerace je součást tvrdé přípravy," je přesvědčený třiatřicetiletý bojovník, který nyní má plnou hlavu myšlenek. Jak se rozhodne?

Reklama