Hlavní obsah

Parádní bitva! UFC přichystala divákům krvavou řežbu, nechyběly ani pořádné šrámy

Prestižní organizace UFC divákům přichystala první turnaj nového kalendářního roku a k vidění byla řada atraktivních soubojů. Tím bezesporu nejkvalitnějším byl duel mezi Gigou Chikadzem a Calvinem Kattarem. Diváci po celou dobu sledovali fantastickou štípanou, při které nechyběla krev, tvrdé rány, vůle, ani vytrvalost vydržet až do poslední vteřinky. Z krvavé bitvy nakonec vítězně odešel druhý jmenovaný, kterému soupeři připravil první porážku v UFC.

Foto: UFC

Calvin Kattar (vlevo) a Giga Chikadze při vzájemném souboji.

Článek

Duel vypsaný na pět kol přitom nezačal tolik aktivně. Kattar přesto na svého soupeře tlačil, jenže jako první sám inkasoval, a to po rychlé kombinaci. Po ní ovšem Chikadze podklouzl a rázem jsme byli poprvé na zemi. A do konce prvního kola se nic nezměnilo. Gruzínec si navíc sám na zádech našel prostor ke gilotině, kterou se mu ale nepovedlo utáhnout. Škrcení záhy předvedl také jeho soupeř, avšak ani on neuspěl. Famózní první kolo však bylo teprve zárodkem toho, čeho se diváci v dalších minutách dočkali.

Ve vysokém tempu se odehrálo druhé dějství, kde jeden druhému nic nedaroval. V mnoha případech se navíc jednalo o čistě trefené údery. Zejména Kattar útočil hodně tvrdými lokty, které nadělaly na soupeřově obličeji nemalé šrámy. Koncovka druhého kola přinesla parádní momenty, Chikadze v jeho závěru přesto udělal chybu a nedokázal ubránit poměrně nečekaný takedown.

A v podobném duchu se neslo také další dějství, které se odehrávalo ryze v postoji. Kattar si hledal prostor k tvrdým loktům, sám ale inkasoval více než dost. Chikadze se navíc potýkal s hodně nepříjemným cutem u obočí, což zřejmě způsobily právě dobře umístěné lokty. Krví prolitá tvář u gruzínského zápasníka přesto vydržela. A to nebylo zdaleka vše.

Diváci se jednoznačně bavili také ve čtvrtém kole, které nikterak neubralo na intenzitě. Fyzicky náročná partie přesto postupem času postrádala rychlost, údery však byly i nadále nadmíru přesné. Vytrvalost byla příkladná a nejednoho fanouška zvedla ze sedačky. Přesto fyzicky lépe působil právě Kattar, který to měl před posledním kolem dobře rozehrané.

Opatrnou partii nepřineslo ani poslední kolo. Kattarův obličej přitom vypadal mnohem lépe, Chikadze se pro změnu potýkal s cuty u obočí a krví po celém obličeji. I přesto prokázal obrovskou vůli a se soupeřem vydržel až do poslední vteřiny. V závěru šel přeci jenom po tvrdé kombinaci k zemi, Kattarovi ovšem k finálnímu ground and pound nezbyl čas.

„Byl to hodně těžký zápas. Musím ale vzdát hold soupeři, který jednoznačně potvrdil, že je po právu na předních příčkách pérové váhy. Je to tvrdej zápasník," vyjádřil se Kattar na soupeřovu adresu po zápase.

Gruzínec Chikadze navíc prohrál po více než třech letech. Navíc vůbec poprvé v UFC a sen o opasku pérové váhy se mu o něco vzdálil. Kattar dal pro změnu zapomenout na předchozí porážku s Maxem Hollowayem a připsal si tak své třiadvacáté vítězství v kariéře.

Reklama

Související témata: