Hlavní obsah

Po boku těch nejlepších! Český bijec se vydal za zimou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jeden z největších talentů domácí scény Matěj Peňáz se aktuálně připravuje ve švédském Stockholmu, kde zůstane minimálně do konce roku. Český bijec tuto příležitost chce využít k trénování v místním All Stars Gymu, kde se připravuje po boku elitních zápasníků jako jsou Chamzat Chimaev, Alexander Gustafsson či Darren Till.

Foto: Oktagon MMA

Matěj Peňáz během vážení před turnajem OKTAGON 30.

Článek

Pětadvacetiletý Peňáz se naposledy v kleci představil 30. prosince loňského kalendářního roku, kdy v parádní bitvě zdolal Cheicka Koného. „Bylo to delší. Myslel jsem, že to dokážu trefit rychleji. Soupeř byl tvrďák. Překvapil mě, jak byl fyzicky silnej. Musel jsem si to odmakat," reagoval Peňáz po zápase, za který si vysloužil i bonus za výkon večera.

Nyní se český zápasník uchýlil směr Švédsko, konkrétněji do Stockholmu, kde společně s přítelkyní zůstanou do konce roku. Money, jak se Peňázovi přezdívá, zde trénuje ve vyhlášeném Allstars Training Centru. „První pocity ze Švédska mám takové, že se mi tu líbí, protože lidé jsou příjemní. Švédsko je pěkné, je tady hezká příroda. Stockholm je také pěkný. Zatím tedy samé klady," vyjádřil se český talent na svém Instagramu.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Matěj |MONEY| Peňáz (@teampenaz)

Právě trénování v proslulém centru má Peňázovi zlepšit nedostatky ve wrestlingu. „Co se týče tréninků, tak ty jsou tady také super. Hodně se tady wrestlí, což já potřebuji, protože v tom mám největší nedostatky," prozradil.

Společnost mu přitom dělají ti nejlepší z nejlepších. V jednom gymu totiž tráví chvíle s borci typu Chamzat Chimajev, Alexandr Gustafsson či Darren Till, tedy elitou slavné UFC. "Gustafsson, Chimaev a teď i Till jsou pro mě perfektní sparing partneři. Gustafsson je v gymu od začátku, co jsem přijel. Chimaev se teď vrátil z Thajska, trénuje tady od začátku týdne. Nově přijel i Darren Till, takže je to parádní," neskrýval nadšení pětadvacetiletý rodák z Nového Města na Moravě.

Reklama

Související témata: