Hlavní obsah

Sázkařský skandál uzavřen? Slovák se chystá do boje. Každý dělá chyby, hájí ho organizace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V kleci naposledy bojoval loni v únoru, přesto jeho jméno ve světě bojových sportů neutichlo. Slovenský bojovník Gábor Boráros naopak po sázkovém skandálu spojeným s jeho osobou chystá návrat do klece, k němuž by mělo dojít již v letošním roce. „Pokračuji ve všem, jak jsem řekl a slíbil,“ sdělil dříve nadějný bijec. V organizaci Oktagon MMA, kde má údajně stále platnou smlouvu, to ale s největší pravděpodobností nebude.

Foto: Oktagon MMA

Slovenský MMA bojovník Gábor Boráros by se měl letos vrátit do klece

Článek

„Jedeme dál a i v tomto roce pokračuji v kleci. Budu bojovat a také moderovat. Plus přijdou i další věci, ale ty jsou zatím překvapení,“ poodkryl potetovaný bijec na sociálních sítích. V letošním roce jej tak patrně čeká návrat do bojiště, kde se naposledy ukázal 25. února v často diskutovaném duelu proti Izraelci Kirillu Medvedovskim. Právě po tomto boji se rozjelo skandální téma.

Boráros totiž čelil vážnému podezření z podvodných sázek, které zaznamenaly největší tuzemské sázkové kanceláře právě u zmíněného souboje s izraelským soupeřem. Zaznamenány byly sázky v nezvykle vysokém objemu na výhru 31letého Slováka přesně ve druhém kole. A právě během druhé pětiminutovky zápas skutečně skončil (Boráros vyhrál za 9 vteřin).

Byť slovenský bojovník maďarského původu jakékoli podvodné chování popřel, případem se přesto začala zabývat i policie. V hojném počtu začali bojovníkovo chování odsuzovat i další zápasníci, tajemstvím není ani zápasová stopka od organizace Oktagon MMA právě během vyšetřovacího procesu. Vše ale patrně skončilo beztrestně.

„Jak to aktuálně s touhle kauzou vypadá? Nevím, nijak jsme to neřešili. Netuším. Ale podle toho, co říkal, tak už to policie neřeší. Pokud vím, tak by to mělo být uzavřené, zřejmě v jeho prospěch,“ vyjádřil se v listopadu k ožehavému tématu Boris Marhanský, šéf organizace RFA, pod níž Boráros nedávno moderoval turnaj v Maďarsku a pod stejnou značkou se dají očekávat i zmíněné zápasy v kleci.

Slovenský šéf za Borárosem stojí. „Naučil jsem se nikoho neodsuzovat a nemít zbytečně ultimátní vyjádření typu: U nás nikdy; je to nejhorší, co jsem kdy viděl  – a podobně. Myslím, že v životě každý člověk udělá chyby, z kterých by se měl poučit. Ke mně je Gábor férový a nevidím důvod, proč bychom neměli spolupracovat. Možná Gábora uvidíte u nás v druhém půlroce tohoto roku i v jednom velkém zápase.“

Foto: Fabriq MMA

Gábor Boráros dříve patřil k nejtalentovanějším bojovníkům

„Určitě by bylo zajímavé naplánovat jeho zápas na Budapešť. Uvidíme, zda něco stihneme i na domácí česko-slovenské půdě,“ říká tajemně Marhanský, který dle svého vyjádření zatím nemůže být ohledně smlouvy slovenského bijce v organizaci RFA konkrétní.

Důvod? Potetovaný bijec údajně má stále platný kontrakt s gigantem na domácím poli Oktagonem MMA, pod nímž se proslavil. Působí zde od roku 2016 a vyhrál například atraktivní show Oktagon Výzva. „Smlouvu má stále platnou a doufáme, že ji dodrží,“ prozradil pro Sport.cz Pavol Neruda, spoluzakladatel Oktagon MMA.

„Má před koncem, vždycky se pak nanovo vyjednávají nové smlouvy, ale tady se to už asi nestane. Nevím… Řešíme i jiné věci, s Gáborem je to tak, jak to je. Udělal kroky, které udělal. Když to mám říct diplomaticky, tak je tam v tuto chvíli hodně problémů. Nelíbí se nám, že dělá s jinou partou, když má platnou smlouvu u nás. Mohli jsme na to reagovat právně, ale neučinili jsme tak,“ prozradil Neruda.

Dříve jeden z nejnadanějších slovenských bojovníků, který zdárně spěl ke slávě, si našel místo v srdci největší tuzemské organizace. „Neučinili jsme tak, protože ke Gáborovi stále cítíme, že nás něco spojuje. Řekli jsme si, že to dělat nebudeme, byť se jednalo o moderování u jiné organizace, což přesto kvůli smlouvě nesmí. Bylo to proto, že je to on. Kvůli němu jsme ochotni nezakročit. Ale kdyby smlouvu porušil, tak to by už bylo jiné,“ uzavřel.

„Pro Gábora máme v srdci speciální místo, ale už je to jen komůrka, která je teď smutná. Tak to ale v životě chodí,“ vyjádřil se k tématu v pořadu MMA letem světem Ondřej Novotný, druhý ze zakladatelů Oktagonu.

Reklama