Hlavní obsah

Polsko čeká zemětřesení! Dojde na válku dvou šampionů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovská bitva. Válka dvou šampionů. Polská organizace KSW totiž přichystala opravdový tahák, ve kterém své dovednosti předvedou šampion veltrové váhy Roberto Soldić a král střední váhy Mamed Chalidov. Na věhlasné kartě se rovněž představí dva čeští zástupci – Miroslav Brož a Magdalena Šormová. Jak se jim povede odolat tvrdé polské síle?

Foto: KSW

Mamed Chalidov (vlevo) a Roberto Soldić se utkají o titul střední váhy.

Článek

Rozdíl patnácti let. Polskem otřásne opravdová exploze. Tváří v tvář se proti sobě postaví Mamed Chalidov a Roberto Soldić, kteří si to rozdají o opasek krále střední váhy. Navíc se bude jednat o jednu z největších bitev v Evropě.

Legendární Chalidov je všeobecně uznáván jako jeden z nejlepších bojovníků z Evropy. Během své bohaté kariéry si připsal pětatřicet výher, avšak v posledních letech to trochu drhne. Z posledních čtyř duelů prohrál hned třikrát, v tom posledním ovšem oplatil porážku Scottu Askhamovi, kterého neskutečným kopem ze vzduchu knokautoval. Chalidov je obrovsky komplexním zápasníkem. Zápas umí ukončit jak na knokaut, tak na případnou submisi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený KSW (@ksw_mma)

Nejtěžší možný soupeř? Nezastavitelný Roberto Soldić má hlad po dalším titulu. Ten první, a sice veltrové váhy, si ukořistil na KSW 63, kde se mu povedlo ve třetím kole zdolat českého zástupce Patrika Kincla. Pro Soldiće se navíc jednalo o šestou výhru v řadě. Chorvatský zápasník je navíc považován za jednoho z nejlepších zápasníků mimo UFC. A není se čemu divit. Ze svých devatenácti zápasů hned šestnáct z nich ukončil na KO/TKO. Jak si jeho tvrdé pěsti povedou proti legendárnímu Chalidovovi?

Na hlavní kartě se představí také dva čeští zástupci – Miroslav Brož a Magdalena Šormová. Pro prvně jmenovaného se bude jednat o premiéru v zahraničí, navíc na zápas kývl teprve dvanáct dní před samotným duelem a čekalo ho tedy pekelné shazování. Soupeřem bude sedmadvacetiletý elitní grappler Adam Niedzwiedz. Ten doposud uspěl v osmi případech, přičemž hned sedmkrát se jednalo o výhru na submisi. Právě na tento styl boje si bude muset dát Brož velký pozor.

„Můj plán je tvrdý postoj a budu si dávat pozor na takedowny, aby mě nehodil. Čím déle se udržím v postoji, tím je to pro mě lepší. Mám na něj hodně informací od kluků z Polska. Všichni říkali, že zlepšil i postoj, ale že ta zem je vážně výborná. Třeba mě i překvapí a bude chtít zápasit i v postoji," nechal se slyšet Brož.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený MIROSLAV BROŽ (@inkvizitor_mma)

Premiéru na polské scéně bude chtít zvládnout také Magdalena Šormová. Ta se zhruba po dvou letech znovu vrací do zahraničí, kde se pokusí porazit Anitu Bekus. Češka se doposud z vítězství radovala desetkrát, naposledy se jí na rear-naked choke povedlo zdolat Chiaru Penco. Během necelého roku tak nastoupí do třetího duelu a její pěsti okusí Polka Anita Bekus. Ta je mnohem méně zkušená, na svém kontě má pouze šest zápasů. Ve čtyřech duelech ovšem dokázala zvítězit.

Na turnaji se rovněž představí také polský zápasník Mateusz Legierski, který se proslavil v česko-slovenské organizaci OKTAGON MMA, kde dokonce získal titul v lehké váze. Legierski je stále neporažen, bude tomu tak i po souboji s Romanem Szymanskim?

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Magdalena Sormova (@magdalena.sormova)

KSW 65 startuje 18. prosince od 19:00 hodin. Magdalena Šormová půjde do akce jako třetí v pořadí, Miroslav Brož pro změnu jako pátý. Galavečer můžete živě sledovat i na stanici Nova Sport.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články