Hlavní obsah

Pražská válka nabídla nemilosrdnou řežbu! Jak si v kleci vedl kontroverzní kulturista?

Praha

Pražské kongresové centrum se zahalilo do bojových barev. Organizace I Am Fighter (IAC) divákům přinesla další dílek ze své skládačky. Konala se totiž přehlídka MMA zápasů, která znovu nabídla parádní válku. Nesmírně cenné vítězství si připsala veteránka domácí scény Petra Částková. Rychlý knokaut pro změnu divákům doručil František Bočán, který udeřil již po půl minutě. Překvapivě však padl Lü-Kai, jenž i tak má nakročeno do Contender Series. Chuť prvního vítězství pro změnu okusil kulturista Filip Grznár, který soupeře ukončil ve druhém kole.

Kontroverzní kulturista Filip Grznár slavil své první vítězství v MMA. Pobiju vás všechny, vzkázal z kleceVideo: Sport.cz

 
Článek

Hlavním hřebem galavečera byl zápas "cizinců". Čínský zápasník z Česka Lü-Kai, který by se brzo měl představit v Contender Series, se postavil tváří v tvář zkušenému Francouzovi Konmon Dehovi. A nejednalo se o nikterak jednoznačný zápas.

Naopak jsme viděli technicky velmi dobře vybavený souboj, který se divákům musel líbit. Oba borci neustále zkoušeli něco nového, jenomže k ukončení před limitem to nevedlo. O trochu navrch přeci jenom měl Deh, který si počínal nesmírně zkušeně a soupeře nepouštěl k ničemu vážnějšímu. Naopak lépe fungoval na zemi, kde se mu dařilo i trefovat. To navíc přineslo první krev, a sice na hlavě čínského zápasníka. Koncovku zápasu si Francouz dokázal pohlídat a dokráčel si tak pro poměrně překvapivé vítězství na body.

Čínský bojovník z Česka na vítězství nedosáhl. Vítězný tanec předvedl Francouz Konmon DehVideo: Sport.cz

V kleci se představil také kontroverzní kulturista Filip Grznár, který změřil síly s bývalým účastníkem pěvecké soutěže Superstar Jaroslavem Oláhem. Málokdo očekával dlouhý zápas. A neuvěřitelné se stalo skutečností. Grznár se v úvodu dostal do velkých problémů, které mu přivodila parádní pravačka od Oláha. Rodák z Plzně ovšem přečkal nápor, následně se také jemu povedlo několikrát slibně trefit. Ve druhém kole navíc přetočil situaci na zemi, což vedlo k nekompromisnímu ground and pound, které musel zastavit až sudí. Pro Grznára se jednalo o první výhru mezi profesionály a končit podle jeho slov nehodlá.

Nesmírně rychlý konec měl zápas mezi Stevenem Krtem a Františkem Bočánem. Oba kohouti na nic nečekali a od úvodu se pustili do solidní přestřelky. V ní nakonec finální zásah inkasoval Krt, jehož tvrdost brady polevila po nelítostné pravačce. Bočáň již nemusel nikterak dále pokračovat, sudí totiž skočil mezi oba borce a bylo po zápase. Právě rychlé ukončení zápasu v podání sudího nesl hodně nelibě poražený Krt.

To byla rychlovka. Konec za 37 vteřin. František Bočáň se se Stevenem Krtem nepáralVideo: Sport.cz

Měření generací přinesl první ryze ženský souboj. Devětatřicetiletá Petra Částková si to rozdala s osmnáct let mladší Aitanou Álvarezovou. V kleci to ale znát nebylo.

Španělka se od úvodu držela taktiky, soupeřku svazovala u pletiva a k ničemu vážnějšímu jí nepustila. Od druhého kola ale převzala otěže zápasu Částková. Té se dařilo pracovat v postoji, kde vsázela na sílu úderů. To se koneckonců podepsalo na obličeji její soupeřky, který byl slušně prolit krví. Česká veteránka bez větších problémů zvládla i koncovku zápasu, kde sice soupeřce dovolila vzít zápas na zem, jenomže tam se nic zásadního nedělo. Částková tak uspěla poměrem 3:0 na body.

Nejkrvavější duel večera ovládla Petra Částková. Porazila o osmnáct let mladší ŠpanělkuVideo: Sport.cz

Galavečer navíc nabídl i druhý ženský duel, znovu s českou stopou. Tu reprezentovala Martina Jindrová, která okusila polskou sílu v podobě Karolina Sobek. A šlo o překvapivě velké sousto. Polka totiž od začátku zápasu tlačila na pilu a po klinči u pletiva pohotově přešla na zem, kde neustále hrozila případnou submisí. A tu se nakonec povedlo doručit. Jindrová se nedokázala z nátlaku vysvobodit a po páce na ruku musela odklepat konec.

Po dlouhé době se předvedl také Mário Brezovský, který drží primát v nejrychlejším KO v historii organizace. Ten přišel již po šesti vteřinách boje. Nyní se něčemu podobnému pokusil vyvarovat Josef Štummer a byl úspěšný.

Druhý jmenovaný totiž sázel na agresivní pojetí boje a celkem s přehledem získal první kolo. V tom druhém se mu navíc povedlo soupeře vzít na zem, kde měl kontrolu a Brezovskému tak teklo do bot. Také závěrečné kolo se neslo v podobných notách. Brezovskému se nedařilo vstát ze zad a o vítězi tak bylo jasno. Štummerovu výhru viděli také všichni tři sudí.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články