Hlavní obsah

Precizní šampion Vémola! Zaskvěl se na váze, muselo se i do naha

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Naváženo. Bojovníci sobotního turnaje Oktagon 47 v Bratislavě mají za sebou závěrečnou povinnost v podobě zdolání váhových limitů, které se ani tentokráte neobešly bez problémů. Čtveřici hříšníků ale zastínila titulová dvojice Karlos Vémola a Pavol Langer, kteří si počínali ukázkovým způsobem a jejich česko-slovenskému střetu o pás polotěžké divize nic nebrání. „Beru to jako zápas dvou bojovníků, kteří si titulový zápas zaslouží,“ řekl s radostí natěšený Vémola.

Karlos Vémola má naváženo. V titulové bitvě s Langerem čeká podporu od slovenských fanouškůVideo: Sport.cz

 
Článek

Bratislava (od našeho zpravodaje) - Ranní oficiální vážení přitom nezačalo zrovna ukázkově. Postupně při svých pokusech selhali Egypťan Ahmed Sami, slovenská bojovnice Veronika Smolková, která rovněž musela jako ostatní provinilci mezi ochrannou plentu zcela bez oblečení (druhý pokus byl úspěšný), či velezkušený Američan a nedávný titulový vyzyvatel Gustavo Lopez.

Posledně jmenovaný byl ze všech hříšníků vůbec nejhorší, o moc si nepolepšil ani napodruhé (zhubl jen 200 g). Soupeř Beno Adamia si dal proto na rozmyšlenou, nakonec ale na zápas s výrazně těžším soupeřem kývl. Stejně tak se rozhodl i Maďar Adam Horváth, který se poměří s již zmíněným Samim.

Zápasnice musela do naha. Slovenka Veronika Smolková mírně převážila a odkládala svrškyVideo: Sport.cz

Pak už šlo jako po másle, tedy téměř. Do naha musel také německý ranař Jaime Cordero, který se nejprve do váhového limitu nevešel o 800 gramů, reparát ale zvládl znamenitě, ba dokonce „podvážil“ o 100 gramů. Jeho sobotní rival Marek Mazúch tak může pořádně nabrousit pěsti.

Se vší parádou si počínali i oba tituloví bojovníci. Na jedné straně introvertní osobnost v podobě slovenského hromotluka Pavola Langera, který se vším klidem navážil na gram přesně. Životní bitva o právoplatný pás polotěžké divize ho tak nemine. „Můžete ode mě čekat velké srdce. Chci ukázat, že si zasloužím šanci zápasit proti Karlosovi. Těším se na sobotu a věřím, že fanoušci budou hodně slyšet,“ řekl skromně směrem k mikrofonu.

Pozornost se pochopitelně obracela i na favorita a právoplatného šampiona divize do 93 kg Karlose Vémolu, jenž na vážení přikráčel pořádně nabalený oblečením. To ale šlo v mžiku dolu a čekalo se na verdikt, zda i český „Terminátor“ i s řetízkem kolem krku bude mít důvod k úsměvu. A povedlo se! Váhový pultík ukázal 92,9 kg, balvan tak spadl ze srdce i velezkušenému fighterovi.

„Půjdu si pro pás stejně, jako tomu bylo loni na Štvanici!“ řekl osmatřicetiletý Vémola, jehož čeká první obhajoba titulu. Zatímco pás vybojoval proti Srbu Aleksandaru Iličovi, nyní ho pro změnu bude čekat česko-slovenské derby. „Neberu to jako souboj Česka proti Slovensku, ale jako zápas dvou bojovníků, kteří si titulový zápas zaslouží. Doufám, že i tady na Slovensku mám podporu a budete fandit Terminátorovi,“ přeje si Vémola, kterého tradičně doprovázela manželka Lela.

Den ale ještě nekončí a všichni bojovníci se v 17:00 přesunou na bratislavské Hlavní náměstí, kde proběhne veřejné vážení i před natěšenými diváky, které budou jistě zajímat závěrečné staredowny. Samotný galavečer odstartuje v sobotu 7. října od 18:00 v Tipos areně.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.