Hlavní obsah

Premiéra s hořkým nádechem. Čeští bojovníci zažili tvrdé okamžiky, do role spasitele se převtělil voják

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na premiéru největší evropské MMA organizace KSW na českém území nebude vybraná skupina domácích bojovníků vzpomínat zrovna v nejlepším. Jako jediný ze čtveřice českých zástupců totiž v hlavním předzápase uspěl stále neporažený Dominik Humburger, který navíc zaujal i netradičním nástupem s podporou české armády v zádech. Smutní pro změnu trojlístek Petra Částková, Frederico Komuenha a David Hošek. Především duel posledně jmenovaného přinesl po jeho skončení bouři nevole kvůli předčasně ukončenému zápasu hlavního sudího. Osmou úspěšnou obhajobu pásu šampiona těžké váhy naopak slaví Angličan Philip De Fries.

Byla to pro mě čest! Dominika Humburgera doprovodili ke kleci kamarádi z armádyVideo: Sport.cz

 
Článek

Účast evropského giganta v České republice přinesl celou řadu očekávání. Jak bude turnaj vypadat? Předčí galavečer doposud proběhnuvší turnaje ostatních tuzemských organizací? Povede se uspět českým a slovenským bojovníkům pod reflektory největší evropské asociace? Hodně otázek, na které se našly odpovědi.

Zhruba pětihodinovou show okořenil jediný úspěšný český bojovník večera Dominik Humburger, který do klece nastoupil s podporou české armády v zádech. Ostatně sám u hlavní složky ozbrojených sil pracuje, účast jeho kolegů tak pro něj znamenala do zápasu s Brazilcem Jorge Buenem značnou motivaci. „Byla to pro mě čest, jsem z toho nadšenej. Úplně mě to rozsekalo. Říkal jsem si, že nesmím prohrát," neskrýval Humburger po zápase radost.

Speciální nástup Dominika Humburgera nakopl. Říkal jsem si, teď nesmíš prohrát!Video: Sport.cz

A povedlo se. Tříkolová přetlačovaná nakonec přinesla šesté vítězství mezi profesionály. Humburger většinu času tahal za delší konec provazu, byl odolnější i přesnější a po zásluze uspěl na body. „Chtěl jsem se ukázat a ukončit to dřív. Možná mě trochu svázala ta atmosféra, nechtěl jsem udělat chybu a možná proto jsem ztuhl. Chtěl jsem dělat to, co funguje a vyšlo to," ulevilo se sedmadvacetiletému bojovníkovi.

Ještě předtím musel hořkou pachuť porážky skousnout krajan David Hošek. Švéd Andreas Gustafsson s ním dokázal v prvních vteřinách několikrát mrštit o zem a následně spustil salvu úderů do připraveného krytu. Zkrátka rutinní MMA situace. Jenomže polský sudí hodně překvapivě duel ukončil pro pasivní bránění českého bojovníka a ten vzápětí vyskočil jako čert z krabičky. Sporný okamžik doprovodilo publikum hlasitým pískotem.

„Nebyl to podraz od rozhodčích, byla to moje chyba. Jestli to mohl ukončit o pár vteřin později, je možné. V tu chvíli jsem tam nedokázal nic vymyslet. Jediné, co jsem v tu chvíli mohl dělat, je být ve dvojáku a čekat, že zase dělat třeba něco jiného. Házel rychlé loktíky a ani jeden mě netrefil," popisuje Hošek, který se paradoxně rozhodčího zastal.

Zápas Davida Hoška ukončili rozhodčí hodně předčasně. Zářez? Ne, moje chyba, odmítá český fighterVideo: Sport.cz

Poprvé v kariéře si pocit prohry vyzkoušel i třicetiletý Frederico Komuenha. Český bojovník s angolskými kořeny svedl nesmírně vyčerpávající bitvu se Slovákem Matyasem Viszlayem, kterému vyšla sázka na takedowny a následnou práci na zemi. Sám se sice dokázal několikrát zaskočit, mnohem víckrát ale trefoval. A i díky strženému bodu pro Komuenhu v prvním kole pro ilegální zásah kolena do hlavy, jednomyslně uspěl u bodových sudích.

Na polskou tvrďačku narazila jednačtyřicetiletá veteránka Petra Částková, jejíž bitva s Natalií Baczynskou-Krawiecovou rovněž nabídla všechna tři kola a jednoznačnou výhru druhé jmenované. Češka si tak připsala druhou porážku v KSW.

Je dobře, že bude mít Attila zápas. Pro odvetu ho potřebuju v té nejlepší formě, říká Karlos VémolaVideo: Sport.cz

Dost možná nejatraktivnější partii naopak předvedli těžkotonážníci Tomáš Možný a Arkadiusz Wrzosek. Zatímco slovenský bojovník po několika minutách pocítil tvrdost kopů a na levou nohu stěží dopadal, naopak pro Poláka se zápas vyvíjel nejlépe možně. Překvapení málem přišlo v samotném závěru, kdy na první dobrou vyčerpaný Možný překvapil, vyslal bombu přímo do obličeje a soupeře poslal na podlahu klece. Zdánlivě vyhraný zápas ve prospěch polského bojovníka začal mít trhlinky, a také pořádný gejzír krve. Ani povedená koncovka však na výhru obra Možného nestačilo a sám slovenský hromotluk musel po zápase kvůli rozkopané noze do nemocnice.

Karlos Vémola sledoval KSW s manželkou. Byl i v rohu Frederica Komuenhy. Co soudí o jeho výkonu?Video: Sport.cz

Fantastickou práci předvedl šestatřicetiletý Angličan Philip De Fries, který to v rámci osmé obhajoby trůnu šampiona těžké váhy Američanovi Toddu Duffeemu hravě spočítal. Domlátit ho totiž dokázal již po necelých čtyřech minutách a oplatil mu tak deset let starou porážku z nejslavnější bojové organizace UFC.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články