Hlavní obsah

Procházka má pro rivala nabídku. Uvidíme, jestli na ni přistoupí, říká

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Návrat nejúspěšnějšího českého bojovníka MMA Jiřího Procházky po listopadovém neúspěšném snažení v New Yorku o znovuzískání titulu šampiona polotěžké divize by mohl přijít již ve třetím měsíci příštího roku. Dle vyjádření rodáka z Hostěradic je nyní na tahu Rakušan Aleksandar Rakič, jemuž byla adresována výzva na konkrétní termín a galavečer.

Foto: UFC

Jiří Procházka před posledním duelem v UFC. Archivní foto.

Článek

Kolotoč spekulací ohledně návratu českého zápasníka do bojiště se rozjel právě v tomto týdnu, kdy do klece navrátivšímu se Rakušanovi se srbskými kořeny Aleksandaru Rakičovi odpadl soupeř z lednového turnaje UFC 297 v Torontu. Polák a bývalý šampion divize Jan Blachowicz se totiž zranil, musí na operaci, a výzva z úst prvně jmenovaného proto přišla na potenciálního náhradníka.

Ukázáno bylo na dvojku polotěžké divize Procházku, který však má jinou představu. Na sociálních sítích sice se zápasem písemně souhlasil, mělo to ale jeden podstatný háček. Český samuraj se chce vrátit nejdříve v únoru, soupeř mu tedy poslal protinabídku na galavečer 298 v Anaheimu konající se 17. února. Oproti lednu by se tak pro oba bojovníky jednalo o delší čas na přípravu.

Byť se rodák z Hostěradic, který si v minulosti s rivalem vyměnil několik peprných vět, k této nabídce zatím veřejně nijak nevyjádřil, přesto je podle všeho ve hře ještě jiný termín. „Uvidíme, jestli Rakič přistoupí na 9. březen v Miami,“ prozradil 31letý bývalý šampion nejslavnější bojové organizace UFC na sociálních sítích, čímž znovu „píchl“ do rakouského soka.

Není totiž tajemstvím, že Procházka bezprostředně po prohrané bitvě v New Yorku s Brazilcem Alexem Pereirou naznačoval, že se do klece chce vrátit, pokud možno co nejdřív. Ideálním návratovým termínem by tak patrně byly měsíce únor a březen. „Určitě chci jít do zápasu v plné síle, ne jak teď posledně. Jdeme pro to, vítězství! Vždycky!“ doplnil úspěšný český bojovník. Nyní je s figurkou na tahu právě Rakič…

Galavečer UFC 299 v Miami zatím oznámil jedinou bitvu, a sice o pás šampiona v bantamové divizi. V odvetném měření sil se proti sobě postaví současný král divize do 61 kg Američan Sean O'Malley, jehož vyzve ekvádorský střelec Marlon Vera. Nyní se spekuluje o střetu Procházky s Rakičem, přičemž vítěz se výrazně přiblíží možnosti zabojovat o pás šampiona. Stanou se spekulace skutečností?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.