Hlavní obsah

Procházka smekl před rivalem. Chlapské prohlášení a postoj, chválí trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo by to býval řekl, že se bude opakovat situace z loňského prosince, kdy šampion polotěžké váhy organizace UFC Jiří Procházka musel kvůli vážnému zranění ramena uvolnit titulový opasek zpět mezi ostatní zájemce. Nyní ke stejnému kroku, rovněž po rozsáhlém poranění, sáhl i Američan Jamahal Hill, čímž si u českého bojovníka vysloužil respekt. „Jenom člověk, který si prošel stejnou situaci, může takový čin ocenit,“ napsal Procházka na sociální sítě. Bleskově se mu od rivala dostavila odpověď.

Foto: Petr Horník, Právo

Bojovník UFC Jiří Procházka vyhlíží další bitvu v kleci.

Článek

Jako by se zdálo, že polotěžká váha slavné UFC je v posledních měsících prokletá. Dva poslední šampioni, tedy Jiří Procházka a Jamahal Hill, museli vinou svých zranění mistrovské pásy uvolnit zpět do hry a na vlastní kůži moc dobře vědí, o jak těžké rozhodování se jednalo. V mžiku totiž museli odevzdat něco, na co celou kariéru dřeli.

I proto má český bojovník pro amerického rivala pochopení. „Chlape, je mi tě moc líto, opravdu jsem se na náš zápas těšil. Cením to, že ses vzdal titulu. Jenom člověk, který si prošel stejnou situaci, může takový čin ocenit," smekl před Hillem Procházka, který se v dohledné době měl právě s o dvěma roky starším Američanem poměřit v rámci titulové bitvy. K této řežbě ale prozatím nedojde. I proto sám Procházka v příspěvku dal fanouškům jednoznačnou otázku. „Kdo bude další?" napsal s tím, že jako jednu z variant uvedl vítěze očekávaného duelu mezi Polákem Janem Blachowiczem a Brazilcem Alexem Pereirou.

„Jamahall se zachoval opravdu gentlemansky. Sám uvedl to, že i Jiří v minulosti uvolnil titul, aby nestála divize. To samé učinil i on. Je to jednoznačně chlapské prohlášení a chlapský postoj," chválí tento krok i Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov, jenž bude v těchto dnech ústřední postavou vyjednávání s UFC o složení náhradní bitvy svého svěřence.

Odpověď od zraněného již bývalého šampiona na sebe nenechala dlouho čekat. „Díky šampione! Na náš společný tanec určitě dojde. Už se nemůžu dočkat, až na tebe narazím v kleci," odpověděl Hill, který v nejbližší době podstoupí operaci poraněné Achillovy šlachy, načež by ho měla čekat zhruba až roční pauza.

Mnozí ale narážejí na Hillův březnový výrok, ve kterém se vyjadřoval právě k nepochopení uvolnění titulu v podání českého bojovníka. „Podle mě to Jiří zahrál na to, jak je šlechetný a jak udělal správnou věc. Pravda je taková, že sám sebe připravil o peníze. Není to špatné rozhodnutí jen s ohledem na nějaký odkaz, ale i z hlediska financí," rozpovídal se Hill u mikrofonu s Joe Roganem. A někteří to dávají Hillovi za tento výrok pořádně „sežrat". Mluví o karmě, která měla rodáka z Chicaga nyní dostihnout.

Nic to ale nemění na situaci, že polotěžká divize je v současné době bez šampiona a nejbližší hodiny by mohly napovědět, kdo z bojovníků se o uvolněný titul porve. Účast Jiřího Procházky by měla být jistá.

Reklama