Hlavní obsah

Procházkův tým jedná s UFC! Bojovníci již souhlasili. Kde by mohl být problém?

V předchozích dnech se znovu ve vysokých otáčkách nastartovala komunikace ohledně odvetné bitvy mezi českým šampionem Jiřím Procházkou a bývalým titulovým držitelem Brazilcem Gloverem Teixeirou. Debaty probíhají skrze sociální sítě, kde dokonce oba bojovníci písemně odsouhlasili místo konání a termín titulové řežby. Na řadu logicky přichází komunikace s UFC, což pro Sport.cz potvrdil také Procházkův trenér Martin Karaivanov.

Foto: UFC

Jiří Procházka v nedávné bitvě dokázal vybojovat titul polotěžké váhy organizace UFC.

Článek

Téměř přesně před měsícem český šampion Jiří Procházka ukázal na soupeře pro první obhajobu. Ve videovzkazu, který následně umístil na sociální sítě, vyzval bývalého šampiona Glovera Teixeiru, se kterým by si rád střihl reparát s totožným výsledkem, ale diametrálně odlišným výkonem.

„Není to proto, že by to byl další velký zápas, ale má to jeden hlavní důvod. V prvním zápase jsem podal opravdu špatný výkon. Proto chci nyní ukázat, proč jsem šampion. Čistě a nezpochybnitelně. Myslím si, že Glover si odvetu zaslouží. Tady je moje nabídka. Ukážu vám, proč jsem šampion," zní v Procházkově výzvě na sociálních sítích.

Od červencové zprávy ale uběhl více než měsíc, než se ledy znovu hnuly. Tak trochu se o to zapříčinil i v pozadí čekající Jan Blachowicz, který dokonce ohledně titulové šance orodoval u prezidenta UFC Dany Whitea. „Žádné kraviny, žádné politika, žádné nesmysly. Dej mi Procházku a já ti dám největší zápas v historii evropského MMA. Na rozdíl od něj držím slovo," sdělil jasně Blachowicz.

Příspěvek se bleskově dostal i českému samurajovi, který chce mít ohledně podoby první obhajoby titulu polotěžké váhy organizace UFC co nejdřív jasno. „Stále čekám na odpověď od Glovera Teixeiry. Glovere, pokud nemáš zájem, dej mi vědět. Chci bojovat do konce roku, je mi jedno s kým," odvětil Procházka, který se konečně dočkal odpovědi.

„Už jsem na tom pracoval před tebou. Slovy Chabiba Nurmagomedova – pošli mi lokaci," reagoval Teixeira, jehož přání bylo brzo vyslyšeno. „UFC 282. 10.12. Las Vegas," navrhl Procházka, s čímž brazilský rival souhlasil. „Pojďme na to!" zní na Twitteru.

A komunikace s týmem českého šampiona a organizací UFC se bleskově daly do pohybu. „Je pravda, že na sociálních sítích probíhá komunikace mezi Jiřím a Gloverem. Z historie komunikace Glover potvrdil, že souhlasí s termínem a místem, který mu navrhl Jiří. To znamená 10. prosince v Las Vegas na turnaji UFC 282. Druhá věc je, co na to řekne UFC. My spolu momentálně komunikujeme a snažíme se to napasovat právě na 10. prosinec," vysvětlil trenér Martin Karaivanov pro Sport.cz.

Kaňkou v jednání by mohl být fakt, že UFC v předchozích dnech oznámila, že se 21. ledna vrací zpět do Brazílie. Zkrátka ideální šance pro Teixeiru, jak si vydupat domácí prostředí. „V předchozích dnech ale potvrdili, že se vrací do Brazílie, takže nás samozřejmě budou chtít dát do Ria de Janeiro, kde bude turnaj 21. ledna. Jiří ale na sociální sítě hodil, že chce 10. prosinec v Las Vegas a Glover souhlasil," pokračoval bývalý úspěšný zápasník.

„Teď už je to jen o tom, abychom to s UFC dotáhli do konce a zápas se mohl uskutečnit. Cesta k potvrzení je dlouhá, zatím je to čerstvé, čekáme na další vývoj," dodal Karaivanov.

Reklama