Hlavní obsah

Protest českého bojovníka po kontroverzi nepomohl: Zůstane to jako jizva na mém srdci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Protest, který ve finále nic neznamenal. Český těžkotonážník Michal Martínek se bude muset smířit s hodně spornou porážkou proti polské legendě Danielu Omielanczukovi, která natolik překvapila i samotné šéfy organizace KSW, že podali proti výsledku protest. „Prý jsem vyhrál, ale nic se měnit nebude, protože by se musel prokázat nějaký záměr manipulace,“ informoval frustrovaný Martínek na sociálních sítích a zároveň přiznal, že tento zápas zůstane jako jizva na srdci.

Foto: KSW

Trenér André Reinders a Michal Martínek po zápase.

Článek

Ohledně souboje Michala Martínka s Danielem Omielanczukem se toho namluvilo a napsalo mnoho, důležité ale bylo, zda pomůže oficiální protest ke zvrácení sporné porážky. Tým kolem českého bojovníka živil velké naděje, protest totiž podala samotná organizace KSW a ve hře bylo, že se poprvé v historii této největší evropské organizace bude měnit výsledek. Nakonec tomu tak není...

Výsledek, tedy Omielanczukova těsná výhra na body, zůstává v platnosti, protest tak byl zbytečný. „Máme verdikt protestu. Prý jsem vyhrál, ale nic se měnit nebude, protože by se musel prokázat nějaký záměr manipulace a že z principu se nic měnit nebude," vzkázal Martínek na svých sociálních sítích. „Nevím, co na to říct. Bylo mi jasné, že bude hodně střetů zájmu," pokračoval zklamaně.

Odveta českého těžkotonážníka nezajímá, z konečného verdiktu je zklamaný. „Odveta mě nezajímá, protože nevím, proč bych měl znovu něco dokazovat, když jsem byl podle asociace a majitelů vítězem. Hlavně podle většiny fanoušků i polské scény. Vzhledem k tomu, že jsem zápasil s polským bojovníkem, tak to o samo o sobě o něčem vypovídá," rozpovídal se Martínek, který druhé měření sil přesto nezavrhl. „Bude to v rámci nějakého boje o ranking, ale nikoliv odveta jako taková," upřesnil.

„Soupeři gratuluji, není to jeho chyba, že to dopadlo takto. Oba jsme dělali to nejlepší, co jsme mohli a jsem rád, že jsem se Danielovi postavil. Toho chlapa mám rád a respektuju ho. Můj respekt budeš mít vždy bez ohledu na to, co se děje," vzkázal polské legendě.

Martínek přiznal, že je plný emocí. „Za tímto zápasem zůstane jizva na mém srdci a navždy zjizvený Sherdog (webová stránka, která sdružuje profily MMA zápasníků) a můj ranking. Jsem plný emocí a teď to sám musím rozdýchat, protože je to pro mě velké sousto a nečekal bych, že se mi něco takového stane při takhle těžkém zápase a v ostře sledované mezinárodní asociaci," překvapilo zástupce prestižního Reinders Gymu.

Reklama

Související témata: