Hlavní obsah

Rozhodnuto. Kincl smetl trilogii s Vémolou ze stolu a má jiného soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rozhodnuto. Trilogie nebude. Šampion střední váhy organizace Oktagon MMA Patrik Kincl hodil výzvu od věčného rivala Karlose Vémoly na třetí měření sil za hlavu a místo toho se 29. prosince na turnaji Oktagon 51 utká v titulové bitvě se slovenským vyzyvatelem Vlastislavem Čepem. Informaci jako první potvrdila organizace.

Foto: Oktagon MMA

Šampion Patrik Kincl během svého zatím posledního duelu, kdy porazil dlouholetého rivala Karlose Vémolu.

Článek

Po několika týdnech spekulací je tedy konečně jasno. Kincl ukázal na obávaného střelce Čepa (bilance 12–2), který mu shodou okolností stejně jako Vémola vyslal oficiální návrh na vzájemnou bitvu v rámci nedávného turnaje Oktagon 47 v Bratislavě. Dvě nabídky znamenaly rozsáhlé myšlenkové pochody v hlavě šampiona střední divize, který si rázem musel říkat pro a proti. Tajemstvím nebyl ani fakt, že za Vémolu žádal větší finanční obnos. Ztroskotala jednání právě na tomto požadavku?

„Patrik jasně řekl, že do zápasu s Karlosem půjde, a vše jsme na to přichystali. Pak nejdřív veřejně řekl, že si to potřebuje nechat zaplatit. Počítal jsem s tím, že se můžeme bavit i mimo podepsanou smlouvu, ale když jsme o tom jednali, tak chtěl věci, které jsou mimo smlouvu a absolutně se nedají přijmout. Tím pádem se vrátil zpět k Čepovi,“ vysvětluje pro Sport.cz Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace.

Přitom se dokonce už zdálo, že dojde k oficiálnímu odklepnutí trilogie s Vémolou, který si v hlavě nepřipouštěl jinou variantu. Vesele se spekulovalo i na sociálních sítích, kde většina měla jasno. Terminátor rovněž. „Já už to v podstatě v hlavě vím. Co jiného by dělal? Je v pozici, kdy nedokáže říct ne, fanoušci by ho sežrali, že si vybral jednodušší cestu,“ narážel do soupeře před více než týdnem osmatřicetiletý Vémola.

Avšak nepochodil. Kincl si to rozdá se slovenským ranařem Čepem, což ho staví do pozice obrovského favorita. Přitom také tým kolem bojovníka se srbskými kořeny několik dnů pracoval s variantou, že si to v prosinci rozdají s jiným soupeřem. „Změnilo se to. Volali jsme si Ondřejem Novotným (spoluzakladatel Oktagon MMA) a je definitivní, že půjdeme s Patrikem my,“ informoval Sport.cz Čepův manažer Marián Jakubík, dle kterého měl jeho svěřenec původně figurovat coby náhradník bitvy Vémola vs. Kincl 3 pro případ, že by prvně jmenovaný nenavážil ani v rámci limitu pro toleranci.

„Pro Vlasta to bude největší zápas kariéry, to bezpochyby. Patrik je největší a nejlepší soupeř, navíc šampion. V Česku a na Slovensku aktuálně neexistuje nikdo lepší. Vlasto ale má rád těžké výzvy a s o to větší touhou do zápasu půjde. Až v tomto okamžiku v hlavě zapíná svůj stroj a dělá to nejlepší, co umí,“ neskrývá nadšení slovenský manažer.

Pro Kincla se bude jednat o třetí obhajobu pásu šampiona střední váhy. Poprvé se mu královský trůn povedlo uhájit proti Francouzi Alexu Lohorému, druhá zdárná obrana pro změnu přišla v již zmíněném odvetném duelu s Vémolou, kterého letos v květnu v pražské O2 areně jednoznačně porazil na body. Následovat bude slovenská mise. „Vlasto si to zaslouží. Je to dvojka střední váhy a má čtyři výhry v řadě,“ komentoval Kincl osmadvacetiletého soka na svém Youtube kanálu.

Trilogie s Vémolou pro prosincovou O2 arenu je tedy definitivně ze hry a nabízí se otázka, zda k ní ještě někdy dojde. Terminátor totiž sám předesílal, že pokud má k trilogii někdy dojít, tak v prosinci, nebo už nikdy. „Nepočítám s ničím. Nepočítám, že je to teď, nebo nikdy a rovněž, že se to ještě někdy odehraje. Ty silné výroky patří k našemu sportu a také uražené ego a vysvětlení si věcí. Počítám, že to nějak vymyslíme, ať je to dobré,“ přeje si Novotný.

Reklama