Hlavní obsah

Rušno kolem hvězdného McGregora. Oznámil návrat, vybral si i příštího soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Planý poplach, nebo realita? Návrat hvězdného bojovníka MMA Conora McGregora zpět do klece je podle všeho tady. Slavný Ir by se podle svých slov měl do bojiště vrátit již toto léto, soupeřem bude Američan Michael Chandler, s nímž se měl popasovat již loni v prosinci. „Všechno je nastavené, tohle léto se vrátím,“ potěšil fanoušky již 35letý bijec, který na návrat čeká bezmála tři roky. Po očekávaném comebacku ukázal i na jméno dalšího rivala.

Foto: Profimedia.cz

Irský bojovník Conor McGregor čeká na návrat do klece od července 2021.

Článek

„Před pár dny jsme dostali potvrzení, že všechno šlape, jak má,“ řekl McGregor pro ESPN krátce po oficiálním představení filmu Road House, kde ztvárnil jednu z hlavních postav. Slavný Ir cílí na zápas letos v létě s tím, že konkrétní datum ani číslo akce nejsou známy. S největší pravděpodobností se popasuje s Američanem Michaelem Chandlerem, který na souboj neúnavně čeká.

A byť vedení UFC ještě McGregorův návrat oficiálně neoznámilo, souboj mezi slavným Irem a Chandlerem byl v plánu už od loňského roku, kdy se oba kohouti nejprve měli utkat v prosinci v rámci uzavření reality show The Ultimate Fighter, kde vystupovali jako trenéři svých týmů. McGregor přitom už dříve řekl, že cílí na turnaj UFC 303, který se uskuteční 29. června. Zdá se, že všechno do sebe zapadá.

„Mike se mi líbí, zničím ho! A když to řeknu, tak to taky udělám. Postarám se o to! Je to zatracený imbecil,“ pustil se 35letý bývalý dvojnásobný šampion nejslavnější bojové ligy světa do Američana, s nímž se už několikrát špičkoval. Vyhecovaný zápas by zajisté byl výhrou i pro UFC, která by nejenže získala obrovské příjmy, ale rovněž si je moc dobře vědoma, že McGregorovo jméno i po tříleté odmlce stále mediálně táhne. Vždyť jeho předchozí duely patřily k nejvýdělečnějším v historii MMA.

V řešení je také váhová kategorie, v níž se zápas uskuteční. McGregor v lednu oznámil, že by rád zkusil střední váhu, což by znamenalo značný skok. V kariéře totiž zápolil v pérové, lehké a veltrové váze. Nyní mezi oběma bijci proběhly další debaty s tím, že zatím není jasno, v jaké kategorii se zápas nakonec uskuteční.

„Před měsícem jsem měl tréninkový kemp v Dubaji, poté také v Cannes. Připravoval jsem se na návrat, jenomže to zase nedopadlo. Nic z toho nevyšlo, bylo to zbytečné. Teď to konečně šlape, není důvod, proč se nepřipravovat. Konečně se do toho mohu ponořit,“ pyšní se McGregor, jenž je aktuálně v New Yorku, kde propaguje očekávaný filmový trhák Road House, který v Česku půjde do kin 20. března.

Irskému bojovníkovi podle všeho zbývají ve smlouvě s UFC dva zápasy. Po souboji s Michaelem Chandlerem by si to rád rozdal s někdejším rivalem Natem Diazem na zářijovém galavečeru v rámci Mexického dne nezávislosti, který je plánován jako první bojová sportovní událost ve Sphere v Las Vegas. „Myslím, že by to byla naprostá dokonalost,“ pousmál se rodák z Dublinu.

A pokud k těmto bojům dojde, není si McGregor jistý, kam jeho kroky povedou dál. „Moje srdce je v UFC, ale miluju všechny ostatní společnosti a bojovníky. Rozhodně chci v tom pokračovat, ale o konkrétní podobě zatím nemám jasno,“ přemítá bývalý šampion, který cílí i na hereckou kariéru. Líbí se mu například myšlenka hraní v různých filmech stejně jako Arnold Schwarzenegger či Sylvester Stallone. „Mohla by to být široká škála filmů,“ naznačuje možnou cestu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.