Hlavní obsah

Rychlá práce v kleci! Pěsti narazily na bradu, těžkotonážník padl za 28 vteřin

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Adrenalin v podobě bojových sportů v pražské sportovní hale Královka je minulostí. Domácí organizace I Am Fighter znovu nabídla pořádně divoké menu, jehož průběh byl opravdu pestrý. V hlavním duelu galavečera předvedl rychlou jízdu David Hošek, který tak trochu napodobil osmadvacetivteřinovou práci kamaráda z gymu Jevgenije Orlova. V kleci se příliš nezdržel ani tvrďák Frederico Komuenha, galavečer navíc přinesl rozluštění hádky o vítěze reality show.

Bleskurychlá záležitost. Orlovovi stačila k vítězství nad Dědkem necelá půl minutaVideo: O2 TV Sport

 
Článek

Více než pět hodin zábavy, které v hledišti přihlíželi i ostřílení zápasníci Karlos Vémola nebo Michal Martínek. Galavečer I Am Fighter 6 divákům v pražské sportovní hale Královka přinesl šestnáct zápasů, bojovalo se jak pod pravidly oblíbeného MMA, tak K-1.

Vrchol galavečera obstaral pražský rodák David Hošek, který se před domácím publikem představil po více než roce. Na velezkušeného Martina Horského čekalo hodně těžké sousto, které navíc toužilo napravit zaváhání z posledního turnaje organizace RFA. A byl to právě prvně jmenovaný, který divákům umožnil dřív odejít domů, neboť ve druhé polovině druhé minuty dokázal obávaným granátem z pravé zadní otřást soupeřem a následným kolenem mu ustlal na zemi. Po dalších bombách do ležícího těla se mohlo slavit.

Spravil si chuť. David Hošek vyřídil za minutu a půl Martina HorskéhoVideo: O2 TV Sport

Nejrychlejším ukončením se může pyšnit ukrajinský těžkotonážník Jevgenij Orlov, který soupeře ukončil již po 28 vteřinách. V duelu proti urostlému Martinu Dědkovi se přitom v kleci prohánělo více než čtvrt tuny. K rychlému konci ale Orlov zavelel po povedeném takedownu, po kterém celkem překvapivě mlátil do pasivně bránícího se soupeře, který toho měl evidentně dost.

Ani ne dvě minuty práce čekaly na potetovaného Frederica Komuenhu, který navázal na výkon z předchozího turnaje, na kterém ve druhém kole ukončil kulturistu Filipa Grznára. Tentokráte to v kleci schytal Miroslav Horník, který před koncem druhé minutě nedokázal u pletiva odrazit nekompromisní bombu a mezi oba bojovníky tak musel na znamení konce zápasu přiskočit hlavní sudí.

Došlo i na rozluštění hádky o vítěze reality show I Am Fighter. Finálovou část mužů ovládl sedmnáctiletý Tomáš Holeček, který měl cestičku do rozhodující bitvy značně umetenou, neboť do semifinálového souboje nenastoupil Jakub Krtil. Naopak druhý finalista, Matěj Valoušek, nejprve před branami závěrečného boje dokázal rychle přejet Josefa Stráníka a následné hodiny se tak chystal na bitku o všechno.

Frederico Komuenha poslal soupeře Miroslava Horníka k zemi a do péče lékařůVideo: O2 TV Sport

Rozhodující souboj mezi Holečkem a Valouškem nabídl skvostnou tříkolovou řežbu, která se přelévala z jedné strany na druhou. O osudu zřejmě rozhodly až závěrečné minuty, ve kterých se Holečkovi povedlo zápas přehodit na podlahu klece, kde dokázal eliminovat soupeřův nebezpečný postoj a dokráčet ke kýženému triumfu.

Výsledkem byl šek ve výši 250 tisíc korun, kterým se může pyšnit i o rok starší Natálie Trikalová, která pro změnu ovládla finále žen. V něm sice celá tři kola čelila nátlaku Terezie Garbaczewské, v její prospěch však hrála mnohem větší přesnost, díky které dokázala i z ústupu velice tvrdě trefovat. Ačkoliv druhá jmenovaná tlačila častěji na pilu, přesto to na vítězství v reality show nestačilo a byla z toho porážka na body.

Pod pravidly K-1 se představil ostřílený Michal Reissinger, který prokázal letité zkušenosti a zhruba po dvou minutách dostal Jindřicha Krajča do počítání, ze kterého už nevstal. V nezadržitelném tempu kosí své soupeřky také Klára Strnadová, která si střihla odvetu s Italkou Ermirou Rexhmatiovou. Zatímco v prvním souboji česká bojovnice soupeřku doslova zdemolovala, tentokráte byla k vidění o poznání vyrovnanější partie, po které znovu s rukama nad hlavou slavila právě Strnadová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články