Hlavní obsah

Šampion Kincl v nejistotě. Rozhodovat mohou peníze, ale i nevyřešené záležitosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zůstane, nebo odejde? Budoucnost šampiona střední váhy organizace Oktagon MMA Patrika Kincla je nadále zahalena mlhou nejistoty. Hvězdnému českému bojovníkovi totiž v létě končí smlouva právě pod největším domácím hráčem na poli bojových sportů, tajemstvím ovšem není ani sílící zájem konkurenční evropské asociace KSW. Je tedy jisté, že 34letého rodáka z Hradce Králové v dohledné době nečeká jednoduché rozhodování.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl a majitelé organizace Oktagon MMA Ondřej Novotný (vlevo) a Pavol Neruda (vpravo).

Článek

„Myslím si, že je fér, abychom to rozsekli co nejdříve. Není to teď tak, že bychom vás chtěli nějak napínat a tahat, ale měl jsem teď před zápasem. Jde mi o budoucnost v Oktagonu, chceme to rozseknout co nejdříve ke spokojenosti všech,“ prozradil po třetí úspěšné obhajobě Kincl, který se se spoluzakladatelem organizace Oktagon MMA Ondřejem Novotným shoduje na tom, že finální verdikt padne maximálně do konce března. Čas běží…

Kincla by na české scéně mohla udržet pozice nejlepšího bijce ve střední váze a rovněž jedničky napříč všemi váhami. Spekuluje se také o dalším pokračování milionového projektu s názvem Tipsport Gamechanger, kde si celkový vítěz přijde na více než 7 milionů korun. Zástupci střední váhy by se této pyramidy mohli dočkat již v příštím roce. Další atraktivní složkou je možný titulový zápas na fotbalovém stadionu Edenu, kde se Oktagon velkolepě představí již 8. června. Zapomenout se nesmí ani na hojný fanklub.

Jedno z nejtěžších a nejcennějších vítězství. Patrik Kincl je dál šampionem, dostal se z velkých problémů a vyzrál na Wawrzyniaka.Video: Sport.cz

„Pro Patrika mám plán, který jsem mu představil. Teď mám ještě nový plán, a pak to bude na něm,“ napínal Novotný na poturnajové tiskové konferenci. Oktagon si totiž moc dobře uvědomuje, že ani zdaleka není jediný, kdo se hlásí o služby loňského přemožitele Karlose Vémoly. Sílí totiž zájem polské organizace KSW, kde Kincl před návratem na česko-slovenskou scénu působil a neúspěšně zde zápolil o titul. Tahle mise by mohla mít pokračování.

Jak se tedy rozhodne? „Pevně věřím a doufám, že si Patrik vybere organizaci, která jemu samotnému bude nejvíc vyhovovat, a bude ohodnocen tak, jak si představuje. Měla by tam být i lidská stránka,“ říká pro Sport.cz bojovník slavné UFC David Dvořák, Kinclův trenér a svěřenec v jedné osobě. „Tohle by měly být faktory, dle kterých by se měl rozhodovat – peníze, a kde se bude cítit nejlépe. Má dobré vztahy v Polsku i Česku, každý, kdo ho zná, tak ví, že se s ním dá dohodnout. Věřím, že se rozhodne správně,“ culí se Dvořák.

Právě Oktagon a KSW mají největší šanci, v minulosti ovšem přiletěla na stůl i nabídka z nejslavnější bojové ligy světa UFC. Bylo tomu tak v roce 2018 před prvním soubojem s Vémolou. „Myslím si, že zůstane v Evropě. Nevěřím, že by jel někam do Asie, kde je například organizace ONE Championship. Stejně tak si myslím, že nepojede někam do Ruska, kde už své zkušenosti má,“ přemítá 31letý Dvořák, jehož od dalších bojů v kleci zatím drží nespecifikované zdravotní problémy.

Foto: Oktagon MMA

Patrik Kincl (vlevo) v titulovém souboji proti Piotru Wawrzyniakovi.

V největší domácí organizaci je trojnásobným šampionem, má tak skvělou výchozí vyjednávací pozici. „V Oktagonu má naplánované titulové zápasy, fanouškovskou základnu a jednodušší zápasovou cestu. Bude mít i stejné peníze, takže si myslím, že zůstane,“ nabízí názor Daniel Škvor, elitní český zástupce polotěžké váhy, jenž s Kinclem často trénuje.

„Oktagon by si ho neměl nechat utéct, je to pro ně tahoun, který porazil velká jména. Myslím si, že mu nabídnou takové podmínky, aby neodešel. Ale to, jak se rozhodne, těžko soudit, protože nemáme z čeho vycházet. Za sebe si ale myslím, že zůstane. Je tu doma a podle mého je s Oktagonem hodně spojený,“ nastínil těžkotonážník Michal Martínek, bojovník KSW a bývalý šampion Oktagonu v těžké váze.

Pokud by domácí gigant ostrouhal, největší šanci uspět má právě polská organizace, pod níž Kincl zápasil v letech 2020-2021. „V týmu KSW byl obrovská posila, o čemž se nemusíme bavit. Zápasnicky je to klasa. V KSW to má neuzavřené a může ho lákat právě i tohle. Já jsem taky z Oktagonu odešel z pozice šampiona, ale je to hodně individuální. Za sebe si myslím, že Oktagon má finance na to, aby udržel takového zápasníka,“ uzavírá nejlepší česká těžká váha.

„V KSW má nedokončenou misi a Poláci teď expandují do Česka. Podle mě mu už přišla na stůl nabídka, je ale potřeba říct, že i v Oktagonu se zvedla úroveň. Patrik teď má cenný skalp Piotra Wawrzyniaka, další o titul se hlásí Matěj Peňáz, což je dobrý vyzyvatel o pás. Navíc začínají kolovat informace, že by i v dalším roce mohl být Tipsport Gamechanger, tentokráte ve střední váze. Naberou kvalitní zápasníky a pro Patrika by to mohlo být zajímavé. Těžko říct, jak se rozhodne,“ krčí rameny vycházející hvězda MMA Tagir Machmudov, Kinclův tréninkový parťák.

Jak se Kincl rozhodne? To se fanoušci zřejmě dozvědí už zanedlouho…

Reklama

Související témata: