Hlavní obsah

Šampion Vémola! Terminátor nadchl epickým nástupem, poté královsky potrestal soupeře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Polotěžká váha organizace Oktagon MMA má nového šampiona. Karlos Vémola nejprve stylovým způsobem nastoupil do klece, načež ještě stylověji mohl oslavit zisk svatého grálu. Český Terminátor se přitom v kleci moc dlouho nezdržel. Drzého Srba Aleksandara Iliče přejel již v prvním kole a náročné zápasové tempo završil třetí výhrou během tří měsíců. Nyní Vémolu čekají radovánky, ziskem pásu šampiona splnil své přítelkyni slib a ve čtvrtek vše zpečetí svatbou.

Karlos Vémola se stal šampionem a může se ženit. Iliče uškrtil po necelých čtyřech minutáchVideo: Sport.cz

 
Článek

Před zápasem se kolem titulového zápasu namluvilo hodně, vše podstatné se ale odehrálo až v kleci. Vrchol turnaje Oktagon 34 na pražské Štvanici sice končil zhruba hodinu po půlnoci, přesto se diváci nenudili. Ba naopak. Nástup srbského ranaře Aleksandara Iliče doprovodili hodně hlučným pískotem, naopak českého Terminátora přivítali v bouřlivé atmosféře.

Vémola si navíc pro vyprodaný tenisový kurt přichystal stylový příchod do klece, o kterém do poslední chvíle mělo páru jen pár lidí. Nejednalo se totiž o rutinní nástup s v pozadí hrající znělkou z filmu Terminátor, nýbrž o impozantní usednutí na královský trůn s pomyslnou korunou na hlavě v doprovodu tryskajícího ohňostroje. A co by to bylo za epický nástup, kdyby nechyběla motivační píseň. Vémola se proto namotivoval písní „Být stále mlád" od české hudební legendy Karla Gotta.

Překvapení! Ne jako Terminátor, ale jako král a s Karlem Gottem nastoupil na Štvanici Karlos VémolaVideo: Sport.cz

A jako by to byla předzvěst toho, co se bude dít v následujících minutách. Po začátku, kdy si oba bojovníci ani nepodali ruce, se začalo hodně zhurta. Vémola si věřil v postoji a při rychlém nátlaku dokázal Iliče zatlačit k pletivu, kde již tradiční způsobem dostal diváky do varu ukázkovým takedownem. A právě to bylo po zbytek zápasu klíčové.

Srbskému ranařovi se sice chvíli povedlo vzdorovat, jenomže jeho zkušenějšímu protějšku se dařilo nacházet pozice k tvrdým úderům, jenž po pár vteřinách měly za následek první prolití krve. Terminátor nepolevoval, v jeho pěstech byla cítit touha ukončit zápas co nejdřív, což se nakonec v koncovce prvního kola povedlo.

Sedmatřicetiletý zápasník si na zemi přelezl do lepšího guardu a napodobil tak vítěznou techniku, po které slavil i v nedávném duelu proti polskému tvrďákovi Michalu Pasternakovi. Perfektně tažený arm triangle choke (škrcení) Ilič nedokázal eliminovat a po odklepání bylo po zápase. Zaplněná Štvanice byla ve varu, polotěžká váha se dočkala nového šampiona. Vémolovi stačily necelé čtyři minuty!

Sestřih zápasu. Karlos "zvémoloval" Iliče. K ničemu ho nepustilVideo: Oktagon TV

Vémola si nejen, že zisk titulu náležitě užil, ale jeho uzmutím splnil své přítelkyni slib. Oslavy budou pokračovat i nadcházejících dnech, v plánu je totiž svatba, která se bude konat již ve čtvrtek. „Slíbil jsem vám, že do třetího kola nedojde a hlavně svojí ženě jsem slíbil, že se ožením, až budu šampion. Konečně po pěti letech si tohle můžu vzít, je to doma!" netajil nadšení Vémola, který náročné zápasové tempo završil třetím vítězstvím během tří měsíců.

Reklama

Související témata: