Hlavní obsah

Šílenství v UFC. Bojovník pokousal soupeře, dostal padáka. Šéf vypsal nečekanou odměnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takový zkrat se jen tak nevidí. Na turnaji nejslavnější bojové organizaci světa UFC v Las Vegas se o něj postaral Brazilec Igor Severino, který souboj s krajanem Andrem Limou ukončil ve druhém kole. Nepoužil žádnou techniku ani tvrdé údery, nýbrž se do soupeře zakousl takovým způsobem, že na ruce zůstaly značné stopy stisku zubů. Rázem přišla okamžitá diskvalifikace, pořádně zuřil také šéf populární bojové ligy, který nadějného mladíka z elitní soutěže okamžitě vyrazil.

Foto: Profimedia.cz

UFC zažila nečekanou koncovku duelu. Ilustrační foto

Článek

K nevídanému incidentu došlo ve druhé pětiminutovce u pletiva, kde Severino „visel“ na soupeřových zádech a patrně doufal, že jeho práce zubů nebude vidět. Brazilec na nekalé praktiky okamžitě upozornil rozhodčího, který duel přerušil a společně se supervisorem celou situaci ověřil u videa. Snadným vodítkem, co se v tu dobu vlastně odehrálo, byly jasné stopy kousnutí na ruce. Přišla diskvalifikace.

Šok. UFC zažilo nečekaný zkrat, který zůstává pro všechny nepochopitelný. Reagovat musel také šéf slavné ligy Dana White, který mírou trestu rozhodně nešetřil. Severina z UFC vyhodil, navíc po jediném duelu mezi elitou. Slavná bojová liga světa tak poprvé ve své historii zažila vyhazov kvůli kousnutí do soupeře.

„Pokud jste frustrovaní a chcete ze zápasu odstoupit, existuje mnoho způsobů, jak to udělat. Tím nejhorším je, když kousnete soupeře. Necháte se vyhodit a přijdete o největší příležitost svého života. Nehledě na to, že Severino bude mít co do činění s Nevadskou státní sportovní komisí,“ napsal rozzlobeně White.

Sociální sítě se netradiční koncovkou zápasu baví, fanoušci poukazují i na legendárního boxera Mika Tysona, který v roce 1997 ukousl část ucha Evanderu Holyfieldovi. K nečekanému kroku sáhla i již zmíněná UFC, jež poprvé v historii udělila finanční bonus pokousanému Limovi v rámci čerstvě uvedené kategorie „Bite of the Night“ (Kousnutí večera). Rodák ze Sao Paula si tak přijde na dalších 50 tisíc dolarů (v přepočtu 1,1 milionu korun).

„Sleduji UFC téměř patnáct let, ale tohle jsem nikdy neviděl. Stopa po kousnutí byla tak hluboká, že nebylo o čem. Je fajn, že toho chlapíka vyškrtnou ze seznamu bojovníků UFC,“ ulevilo se jednomu z diskutujících na platformě X, která se jen a jen hemží právě snímky a videozáběry ze zmíněné pasáže ve druhém kole.

Souboj Severina s Limou sliboval boj dvou opěvovaných talentů, kteří do té doby neucítili hořkost porážky. Čáru přes rozpočet ovšem udělal prvně jmenovaný, jenž se patrně za svůj zkrat do vysněné UFC už nikdy nepodívá. A pokud ano, bude mít vedení rozhodně co vysvětlovat. Incident takového rozměru totiž vrcholové MMA nepamatuje.

Reklama

Související témata: