Hlavní obsah

Skvělá bitva se šťastným koncem! Česká zápasnice vydřela fantastický úspěch

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fantazie! Česká MMA zápasnice Martina Jindrová dokázala uspět při svém prvním duelu v organizaci PFL Challenger, ve velice vyrovnaném souboji nakonec poměrem 2:1 na body porazila Portugalku Jacqueline Cavalcanti. Rodačka z Plzně navíc přesvědčila porotu, vybojovala cenný kontrakt a postup do pyramidy o milion dolarů.

Foto: PFL

Martina Jindrová a Jacqueline Cavalcanti během vzájemného souboje.

Článek
Fotogalerie

Před zápasem by se favoritka těžko hledala, i proto se očekával vyrovnaný duel, který nakonec naplnil veškerá očekávání. Obě zápasnice vstoupily do boje velice aktivně a k vidění byla bitva v postoji, kdy si soupeřky nic nedarovaly. Diváci tak sledovali přestřelky, které měly grády. Výsledkem bylo vyrovnané první kolo.

Postojová bitva se přenesla do prostředního dějství. Jindrová se zhruba v polovině kola dostala do ofenzivního náporu a konec zápasu byl doslova na vlásku. Česká zápasnice u pletiva rozjela tvrdou jízdu, urputná Portugalka však nápor přečkala. Jindrová měla navrch, v postoji se jí dařilo trefovat cíl, zároveň si však musela dát pozor na rychlé ruce soupeřky.

Před posledním kolem bylo vše otevřené. Ani v závěrečné pětiminutovce se nebojovalo opatrně, naopak se souboj proměnil v postojovou válku. O něco aktivněji v ní působila Cavalcanti a pořádně zkomplikovala rozhodování bodovým sudím.

Z těsného vítězství poměrem 2:1 na body se nakonec radovala Jindrová, která při nástupu ke kleci i při závěrečném vyhlašování měla kolem ramen ukrajinskou vlajku. Gestem podpořila Ukrajinu, která čelí invazi ruských vojsk.

Česká bojovnice se dočkala ještě jedné odměny. Ze všech vítězek získala jako jediná vysněný kontrakt v organizaci PFL a postoupila do pyramidy, ve které se bojuje o milion dolarů.

Reklama