Hlavní obsah

Slovák Boráros po ruské potupě: Jsem smutný. Od fanoušků si vysloužil respekt

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moc šancí se mu v mrazivém ruském prostředí nedávalo. Slovenský bijec Gábor Boráros vyfasoval během víkendu v elitní bojové organizaci ACA nálož, kterou mu po bezmála třech minutách boje uštědřil místní bijec Marat Gafurov. Pro mnohé žádné velké překvapení, zklamání z rychlého neúspěchu ovšem neskrýval poražený Boráros, který by reparát mohl složit zanedlouho v domácím prostředí.

Foto: Fabriq MMA

Slovenský bojovník Gábor Boráros. Ilustrační foto.

Článek

Znovuzrozený Boráros se přitom v Rusku vrátil do klece po více než roce, neboť od posledního zápasu v domácí organizaci Fabriq MMA s ním byl dlouhou dobu spojován sázkařský skandál, po němž od něj raději daly ruce pryč další organizace či dokonce sponzoři. A bylo velkým překvapením, když pořadatelé organizace ACA na jeho premiéru nasadili velezkušeného Gafurova. V Moskvě se ukázalo, že jeho kvality jsou minimálně o třídu jinde.

Jednatřicetiletá bývalá hvězda největší domácí organizace Oktagonu MMA nestačila předvést absolutně nic ze svého umění. Ruský bijec mohl duel ukončit relativně krátce při tvrdém dobíjení soupeře na zemi, klíč k úspěchu nakonec vedl přes páku na ruku, kvůli níž Boráros s bolestivou grimasou ve tváři raději odklepal. Hotovo, slovenská radost v ruské ACA zmizela v prachu.

Zklamaný Boráros v místě dějiště turnaje ACA 172 nikterak dlouho neotálel, s odřeninami v obličeji se proto okamžitě vydal zpět do vlasti, kde se pokusí mnohonásobně lépe připravit na další ruskou misi. Fanoušci mu ovšem vzdali respekt za to, že se do bojiště postavil i napříč zdravotním problémům, které jej před zápasem sužovaly. „Gábore, dobrá práce, že jsi nastoupil, i když jsi byl nemocný,“ pochvaloval si jeden z tamních příznivců.

„Bohužel jsem od pondělí nebyl v dobré formě, ale nejsem jeden z těch, kteří couvají,“ vzkázal Boráros přes sociální sítě a z tamního hotelu ukázal potlučenou tvář po boji, který trval necelé tři minuty. „Asi jste viděli, jak jsem dopadl. Lituju toho a jsem smutný, ale všichni víme, že život jde dál. Všechno jde dál,“ dodal Boráros s tím, že objevování moskevských turistických klenotů rozhodně nebylo na pořadu dne.

Po delší době by měl slovenského bijce čekat zápas i v domácím prostředí, má se totiž představit v organizaci RFA, která jeho premiéru pod novou značkou plánuje na turnaj v Nových Zámcích, k němuž dojde 18. května. Boráros soupeře zatím nemá, jedním z nejčastěji zmiňovaných jmen je urostlý Frederico Komuenha.

„Byl bych rád za Gábora. Čekám na něj. Šel jsem cestou, abych se k němu dostal. Když mu končí smlouva (v Oktagonu), budu rád, pokud se potkáme v 84 (střední váha),“ řekl dvaatřicetiletý Komuenha na tiskové konferenci RFA v Bratislavě. „Není to ještě úplně potvrzené, jeho účast je tak na 80%. Pokud bude zdravý, tak nastoupí. Řešíme i soupeře, protože ho teď posledně vyzval i Adam Jakubík. Bude mít na výběr z více možností,“ upřesňuje promotér RFA Boris Marhanský.

Boráros se navíc soustředí i na rozvoj „vlastní“ maďarské bojové organizace s názvem Vendetta Fight Nights, kterou další turnaj čeká již 30. března v Győru. Hostem večera by měl být hvězdný čečenský UFC zápasník Khamzat Chimaev.

Reklama