Hlavní obsah

Smutná zpráva. Tvrďák prohrál boj mimo klec, v životě se ničeho tolik nebál

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Svět bojových sportů zasáhla smutná zpráva. Ve věku 38 let zemřel bojovník MMA Anthony „Rumble“ Johnson, který více než čtyři roky bojoval i v slavné UFC. Američana sužovaly nespecifikované vleklé zdravotní problémy, podle zahraničních serverů bylo příčinou smrti selhání orgánů v důsledku vzácné poruchy imunitního systému. Zhruba po roce tento boj prohrál.

Foto: Profimedia.cz

Americký bojovník Anthony Johnson během zápasu v UFC. Archivní foto.

Článek

Jméno osmatřicetiletého Anthonyho Johnsona zná snad každý velký fanoušek MMA. Americký bojovník si jméno udělal v nejslavnější bojové organizaci UFC, kde dokonce usiloval o titul v polotěžké váze. Dohromady odbojoval osm duelů, přičemž jediné dvě porážky přišly proti legendárnímu Danielu Cormierovi. I po konci v zápasnické "Lize mistrů" ale v zámoří zůstal, zlanařila ho organizace Bellator MMA.

Ta mu dokonce hned ve druhém duelu zajistila možnost zabojovat o titul polotěžké divize, Johnson ale do zápasu nenastoupil kvůli přetrvávajícím nespecifikovaným zdravotním problémům. „Rumble má zdravotní problémy, je to velmi smutné," uvedl manažer Ali Abdelaziz v říjnu pro ESPN. „Chci, aby se za něj všichni modlili. Modlete se za Anthonyho, opravdu na tom není dobře," dodal Abdelaziz.

Svůj zdravotní stav nikterak blíže nespecifikoval ani Johnson. „Opravdu si přeji, abych mohl říct podrobnosti o tom, jak nemocný skutečně jsem. Vězte, že potřebuji co nejvíce modliteb, a dá-li Bůh, uvidíme se i v roce 2022. Nikdy v životě jsem se ničeho takhle nebál, ale zůstávám silný," napsal Rumble loni na sociální sítě.

V neděli 13. listopadu ale přišla smutná zpráva, Johnson svůj boj mimo klec prohrál. „Mé srdce je zlomené, Anthony Johnson dnes zemřel. Bylo mu 38 let a delší dobu bojoval s nemocí. Jeden z nejtvrdších a nejtalentovanějších bojovníků v historii MMA. Odešel příliš brzo," uvedl uznávaný novinář Ariel Helwani.

Příčinou smrti se zabýval zahraniční server Yahoo Sports. Ten uvedl, že Johnson zemřel na selhání orgánů v důsledku Non-Hodgkinova lymfomu (nádorové onemocnění lymfatického systému) a hemofagocytární lymfohistiocytózy, což je vzácná porucha imunitního systému.

Upřímnou soustrast po tragické zprávě vyjádřila celá řada osob ze světa bojových sportů. Americkému bojovníkovi například vzdal hold i prezident UFC Dana White. „Bylo to skvělé dítě. Vždycky předváděl zábavné souboje a jako málokdo měl schopnost jedním úderem knokautovat soupeře. Byl to dobrý člověk, posílám upřímnou soustrast rodině," vyjádřil se White.

Reklama

Související témata: