Hlavní obsah

Vémola pálí do Kincla: Sobecký krok. Udělat to já, fanoušci mě odsoudí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žádal trilogii, které se nakonec nedočkal. Populární bojovník Karlos Vémola se musí smířit s rozhodnutím svého dlouholetého rivala Patrika Kincla, jenž místo třetího měření sil s českým „Terminátorem“ kývl na výzvu od slovenského bijce Vlastislava Čepa, s nímž se 29. prosince poměří v titulové bitvě o pás střední divize. „Vím, že kdybych tohle udělal já, tak by mě většina fanoušků odsoudila za to, že jsem se pos*al,“ popisuje 38letý Vémola ve vyjádření zaslaném pro Sport.cz.

Foto: Oktagon MMA

Vémola s pásem šampiona polotěžké váhy. Archivní foto

Článek

Z třaskavé trilogie mezi Vémolou a Kinclem, u níž to dokonce vypadalo, že by se mohla v nejbližší době oficiálně odklepnout, nakonec ve finální rovince zcela sešlo. Kamenem úrazu byly rozdílné finanční představy mezi organizací a šampionem střední divize, kvůli čemuž Kincl nakonec ukázal na slovenského vyzyvatele Čepa. Pro někoho vítaný krok, pro další nikoliv.

„Vím, že kdybych tohle udělal já, tak by mě většina fanoušků odsoudila za to, že jsem se pos*al. Neříkám, že se Kincl pos*al, ale že si vybral jednodušší cestu. Je to škoda pro sport. Trilogii by určitě chtělo vidět víc lidí než zápas s Čepem. Jejich fight mohou v budoucnu vidět kdykoli, protože Vlasto toho má ještě dost před sebou, a tohle byla před mým koncem kariéry poslední šance, kdy by se to dalo doručit,“ uvědomuje si zklamaný Vémola.

Krok dlouholetého rivala považuje za sobecký. „Ze všech statistik jsem viděl, že ten zápas lidi hrozně chtěli. Je proto škoda, že to Kincl vzal sobecky na sebe a nebral ohled na to, co lidi chtějí vidět. I když to neřeknou, tak si myslím, že malou roli sehrál i Oktagon,“ myslí si historicky první Čech ve slavné UFC. „Asi si úplně nepřáli, abych jim pohřbil Kincla i v tom směru, že oni teď dlouhou dobu budovali Langera a z nikoho vybudovali hvězdu, kterou jsem zabil během 7 vteřin. Kdybych jim v O2 areně stejně tak zabil Kincla, tak jim toho po mém odchodu moc nezůstane. Je to pro ně bezpečnější krok,“ přemítá.

„Je to ale Kinclova volba, já se nikoho doprošovat nemusím a nikoho neuháním,“ ujišťuje Terminátor, který tak stále žije v nejistotě, zda se prosincového galavečeru vůbec zúčastní. Sám v to pevně věří. „Jenom by mě teď zajímalo, jak se k tomu postaví Oktagon, protože chci v prosinci zápasit a není moje vina, že na soupisce nemají adekvátního soupeře, aniž by to lidi nezhejtovali. Měli by mi někoho dát, jsem připravený,“ přeje si šampion polotěžké váhy, jenž má letos za sebou již čtyři duely.

A i když nemá případný další boj v kleci jistý, přesto přípravu nezanedbává. „Trénoval jsem, tenhle zápas jsem vymyslel. Vybral jsem si tu nejtěžší možnou cestu. Nevybírám si jednoduché soupeře, ale toho, kdo mě na jaře porazil, i za cenu toho, že budu shazovat. Myslím, že si zasloužím, aby mi dali zápas. Je to v rukou organizace a já budu čekat, jestli mi někoho dají.“

Také organizace si uvědomuje, že Vémola nevydrží dlouho sedět. „Je to věc, kterou jsme si řekli, že budeme řešit v nejbližší době. On sám má domluvené nějaké kempy. Zápas pro zápas pro nás nemá smysl. Vím, že pro Karlose ano, protože má velké peníze a chce být furt v tempu, zároveň ale víme, že ne vždy soupeř pro Karlose funguje tak, že by lidi zvedl ze sedačky a stálo to za to. I v tomhle směru se musíme chovat rozumně,“ vysvětluje Ondřej Novotný, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA.

Reklama