Hlavní obsah

Těžká prověrka na cestě za milionem dolarů! Česká fighterka narazí na veteránku UFC

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Česká MMA zápasnice Martina Jindrová si před měsícem vybojovala cenný kontrakt v organizaci Professional Fighters League (PFL), nyní se dozvěděla jméno první soupeřky. Jindrová se v kleci utká s Brazilkou Vanessou Melo, která má zkušenosti i z prestižní organizace UFC. Duel se uskuteční 6. května na turnaji v texaském Arlingtonu.

Foto: PFL

Martina Jindrová během vážení před soubojem s Jacqueline Cavalcanti.

Článek

Jedenatřicetiletá Jindrová začala honbu za milionem dolarů těsným vítězstvím proti Portugalce Jacqueline Cavalcanti. Česká zápasnice svým výkonem přesvědčila i porotu a přímým způsobem si vybojovala kontrakt do hlavní sezony organizace PFL. Jindrovou tak nyní čekají dva duely, během nichž bude získávat body. Poté z deseti zápasnic čtyři nejlepší postoupí do vyřazovacích bojů. První prověrku představuje velezkušená Brazilka Vanessa Melo.

"S výběrem soupeřky jsem spokojená. Brazilka jde z nižší váhy, zas tak obrovská by být neměla. Budu doufat, že se zápas odehraje v postoji. Myslím si ale, že zjistí, že v postoji je pomalejší, a bude chtít na zem. Budeme se muset zaměřit na obranu proti takedownům, aby mě nehodila. Bude to podobná příprava jako na Portugalku, vše nám hraje do karet," popisuje Jindrová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Professional Fighters League (@pflmma)

Rodačka ze Sao Paula sice z posledních čtyř duelů vyhrála jedinkrát, pokaždé se ale jednalo o souboj v nejprestižnější bojové organizaci UFC. "Bude hodně zkušená, dvacet zápasů proti mým šesti, je fakt dost. Já mám ale zkušenosti z postojového zápasení. Mojí výhodou může být to, že všechny zápasy v UFC zápasila ve váze do 61 kilogramů, teď půjdeme lehkou váhu do 70 kg, půjde tedy o dvě váhy výš," pokračovala česká zápasnice.

Tři porážky v řadě vystavily brazilskou zápasnici do nelichotivé pozice. Přestože se Melo nakonec povedlo čtvrtý zápas vyhrát, i tak to na novou smlouvu nestačilo. Následovalo propuštění, načež čtyřiatřicetiletá fighterka podepsala smlouvu s organizací PFL.

Jindrová půjde do akce 6. května, kdy je na programu turnaj v texaském Arlingtonu. Na hlavní kartě se mimo jiné objeví několik dalších bývalých účastníků UFC. Do klece půjde například obávaný Anthony Pettis či stále neporažená Kayla Harrison. Ještě předtím, 20. dubna, se představí i druhý český zástupce v PFL. Je jím Viktor Pešta, který v úvodu nové sezony změří síly Omarim Achmedovem.

Reklama

Související témata: