Hlavní obsah

Těžký boj v UFC pro Pudilovou. Soupeřku málem uškrtila, přesto smutní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nesmírně napínavý souboj v slavné UFC má za sebou česká bojovnice Lucie Pudilová. Duel v Las Vegas s argentinskou rivalkou Ailin Pérezovou dlouhou dobu vypadal bledě, v závěru střetu však příbramská rodačka usilovala o neuvěřitelný obrat, jenž se nakonec po usilovném škrcení nepovedlo dotáhnout. Pérezová i s pořádně napuchlým okem přečekala těžké chvíle a zvítězila jednomyslně na body.

Foto: Profimedia.cz

Česká bojovnice UFC Lucie Pudilová.

Článek

Do duelu nastupovala v roli mírné favoritky právě devětadvacetiletá Pérezová, u které se navíc očekávalo, že bude chtít vsázet na váhovou i silovou převahu. To se nakonec v samotném boji projevilo hodně rychle. Po úvodní oťukávané se poměrně jednoduše dostala na zem Pudilová, která se na dlouhé minuty ocitla pod soupeřčiným plným mountem a usilovným nátlakem. Rovněž inkasovala několik tvrdých loktů, z nepříjemného postavení na zádech se navíc nedokázala dostat ani na malý okamžik…

Před druhým kolem byla taktika od trenérů jasná. Žádné kopy, naopak se snažit o box. Dlouho to ale nevydrželo. Pérezová znovu vsadila na sílu, soupeřku objala a následně mrštila o zem. Opakoval se tak scénář z prvního kola, který české bojovnici rozhodně nesvědčil. A i když Pudilová v posledních měsících pilně pracovala právě na zemařských dovednostech, soupeřka přesto byla o třídu jinde. Ve Vegas se tak z pohledu českého tábora psal černý scénář, byť v závěru kola příbramská střela „přežila“ tvrdé ground and pound a snahu o ukončení duelu.

Ačkoli se mohlo zdát o vítězce už jasno, kartami v poslední pětiminutovce pořádně zamíchala česká ranařka, kterou jakoby polila živá voda a duel začala pomalu a jistě otáčet. Pérezovou dokonce měla několikrát pod sebou na zemi, k výhře ale potřebovala souboj za každou cenu ukončit před limitem. Vsadila tak na rady svého týmu a v poslední minutě nasadila soupeřce škrcení.

Chvíle napětí, během nichž Pérezová pro většinu přítomných neuvěřitelným způsobem vzdorovala nátlaku rukou na krk, nakonec odklepání nepřinesly. Pudilová tlačila z posledních sil, leč neúspěšně. Soupeřku i s pořádně napuchlým okem, na nějž rozhodně stoprocentně neviděla, vysvobodil až závěrečný gong. Záhy si jako vítězné gesto neodpustila svůj oblíbený „twerk“ (třes a pohupování hýžděmi - pozn. red.).

Neuvěřitelný comeback se tak nekonal. Pudilová se nakonec před argentinskou rivalkou musela sklonit, padla totiž jednomyslně na body (2×29:28 a 29:27). Po svém návratu do nejprestižnější bojové organizace má za sebou druhou porážku v řadě, ta předchozí přišla po kontroverzní bodové porážce s panamskou bojovnicí Joselyne Edwardsovou.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.