Hlavní obsah

To byla jízda. Slovák zazářil v UFC, pak si řekl o souboj s vycházející hvězdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Slovensko opět slaví. V nejslavnější bojové organizaci světa UFC zazářil 29letý Ľudovít Klein, který na turnaji v Las Vegas doslova přejel amerického vyzyvatele AJ Cunninghama a připsal si již pátý triumf mezi elitou. Aby toho nebylo málo, tak jeden ze dvou slovenských zástupců v elitní lize světa následně vyzval populárního anglického bijce Paddyho Pimbletta, na nějž měl políčeno už v minulosti.

Foto: Profimedia.cz

Slovenský UFC bojovník Ľudovít Klein. Archivní foto

Článek

Nutno dodat, že před osmým vystoupením slovenského bijce Ľudovíta Kleina v slavné UFC se děly věci. Necelé dva týdny před galavečerem se mu totiž změnil soupeř. Španěla Joela Álvareze, který nedostal vízum, nahradil zámořský bijec AJ Cunningham, podle papírových předpokladů mnohem přívětivější protivník. Jenomže změna zn. last minute nemusí být vždy vítána, v tomto případě to ale neplatilo.

Ostřílený Klein, jenž mezi elitou naposledy prohrál před více než dvěma a půl lety, si počínal naprosto chladnokrevně. Zkázu senzačně načasoval na závěr prvního kola, kdy si ze soupeře udělal živý terč a tvrdými údery jej poslal do kolen. Bylo vymalováno. Zdemolovaný Američan, pro nějž se jednalo o debut v UFC, padl čtyřiadvacet vteřin před koncem úvodní pětiminutovky.

V nejslavnější bojové lize světa tak znovu v plné parádě zavládlo slovenské umění, díky němuž si bývalý bojovník organizace Oktagon MMA připsal již pátou zámořskou výhru. Forma graduje. Klein totiž od dvou porážek v roce 2021 pořádně zabral, nyní navíc drží pětizápasovou sérii neporazitelnosti. Je proto jasné, že už si sem tam může na nějakého soupeře drze ukázat.

„Doufám, že se po této výhře dostanu mezi nejlepší patnáctku, nebo se žebříčku alespoň přiblížím. Blízko němu byl můj původní soupeř Álvarez, proto plně věřím, že se ho v příštím duelu už dočkám,“ řekl Klein v emocích po zápase. „V hlavě nemám konkrétní jméno, je ale pravda, že mám dlouhodobě zájem o souboj s Paddym Pimblettem. Byla by to pro mě hezká výzva,“ usmál se.

„Nový Conor“ (bilance 21-3), jak se anglickému oblíbenci Pimblettovi přezdívá, v UFC stále čeká na přemožitele. Naposledy si jednoznačně na body poradil s legendárním Tonym Fergusonem, stejně tak si zápas předtím přišel i na Američana Jareda Gordona. Pro Kleina by se zcela jistě jednalo o největší výzvu kariéry.

„Je hodně slavný, ale rád bych si to s ním rozdal. S ním, nebo s někým dalším z nejlepší patnáctky. Jsem v pořádku a bez zranění, proto chci zápasit co nejdřív. Jsem hladový,“ těší se dobrému zdravotnímu stavu rodák z Nových Zámků, jemuž společnost mezi elitou dělá ještě jeden krajan, a sice těžkotonážník Martin Buday, který nedávno zapsal premiérovou porážku.

Klein naopak svou bilanci upravil na 21 výher, čtyři porážky a jednu remízu.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.