Hlavní obsah

To bylo o fous! Historicky první Slovák v UFC je zpět na vítězné vlně. Získá novou smlouvu?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovsky důležitý krok udělal historicky první Slovák v UFC Ľudovít Klein. Ten po dvou nezdarech potřeboval za každou okusit chuť vítězství, což se povedlo a amerického soupeře Devonta Smithe porazil těsně na body. Klein si tak s největší pravděpodobností zajistil setrvání v nejprestižnější bojové organizaci!

Foto: UFC

Ľudovít Klein se raduje ze svého druhého vítězství v UFC.

Článek

Duel začal opatrně a několik desítek vteřin nebyla k vidění žádná větší akce. Klein ovšem precizním výkonem tlačil na pilu a navíc se mu dařilo i přesně trefovat. V polovině prvního kola navíc trefil tvrdou zadní a Smith se dostal do problémů. Američan to ovšem přečkal, přesto v závěrečných vteřinkách inkasoval kop na hlavu a první kolo tak pro něj nedopadlo dobře.

Klein to měl dobře rozehrané, přesto nechtěl ponechat nic náhodě. V úvodu druhého kola se oba borci dost času drželi u pletiva, kde silověji působil právě slovenský zápasník, jenž neustále obouchával soupeře. Smith se poté v závěru pokusil vzít zápas na zem, což se mu nepovedlo, soupeř si totiž strh brilantně pohlídal.

Slovenský bijec vstoupil s vervou také do posledního kola a soka okamžitě přitiskl k pletivu, což se zdálo být jako účinný recept. Smith tak potřeboval něco změnit a v postoji byl najednou mnohem agresivnější. Klein nejednou inkasoval naprosto čistě, dostal se do menších problémů a koncovku zápasu si pořádně zkomplikoval.

I přesto nakonec došlo k bodování sudích, přičemž dva z nich (29-28, 29-28, 30-27 Klein) se přiklonili k výhře slovenského bijce, který tak může slavit druhou výhru v UFC. Ta mu dost možná zaručí i novou smlouvu.

Klein se navíc několik desítek minut po skončení duelu v krátkosti vyjádřil i na sociální síti. „Přátelé, máme to doma! Konečně. Mám extrémní radost. Jsem moc rád, že to vyšlo. Jsme zpět na vítězné vlně. Tohle jsem přesně zase potřeboval zažít. Jdeme dál. Ještě jednou děkuji, vážím si toho," neskrýval nadšení Klein.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.