Hlavní obsah

Trůn je bez majitele! Šampion dal Česku sbohem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, o čem se v posledních týdnech spekulovalo, je oficiální. Český MMA zápasník Viktor Pešta dal sbohem organizaci OKTAGON MMA a nově bude nastupovat pod taktovkou americké PFL. Již bývalý šampion polotěžké váhy tuto informaci potvrdil na svých sociálních sítích.

Foto: OKTAGON MMA

Šampion polotěžké váhy Viktor Pešta (uprostřed) s promotéry organizace OKTAGON MMA Ondřejem Novotným a Pavlem Nerudou.

Článek

Loni v září se stal šampionem polotěžké váhy organizace OKTAGON MMA a spekulovalo se o soupeři pro první obhajobu. K té nakonec nedojde. Viktor Pešta totiž mizí z domácí scény a novou adresou je americká organizace PFL. Tuto informaci potvrdil jednatřicetiletý bijec na svém Instagramu.

"S radostí oznamuju, že budu bojovat v turnaji PFL v sezóně 2022. Děkuju za tuhle příležitost Sefo!" informuje Pešta na své sociální síti, kde zároveň láká na čtvrteční live stream, kde by měl prozradit detaily přesunu do nové organizace.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Viktor Pesta (@viktorpesta)

Není tomu přitom dávno, co byl oznámen odvetný zápas mezi Peštou a Pützem. Po nesouladu mezi organizací OKTAGON MMA a prvně jmenovaným se začalo spekulovat, kam povedou další zápasníkovy kroky. Ve hře údajně bylo několik nabídek, přesto rodák z Příbrami upřednostnil svojí dlouhodobou ambici, a sice zápasit v zámoří.

Organizace OKTAGON MMA tak přišla o šampiona polotěžké váhy a rázem je trůn bez majitele. To pro všechny znamená obrovskou možnost porvat se o to nejcennější trofej. V nejbližších měsících by tak mohlo být oznámeno nové šampionské jméno.

Reklama

Související témata: