Hlavní obsah

Velké napětí v UFC. Výhrůžky pobodáním i hádka s novinářem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Takové napětí v UFC už dlouho nebylo. Postarali se o něj aktéři titulového zápasu blížícího (21. ledna) se galavečera UFC 297 v Torontu, kde si to o pás střední váhy rozdá šampion Sean Strickland s jihoafrickým vyzyvatelem Dricusem Du Plessisem. Po nedávném fyzickém konfliktu přímo v hledišti turnaje nyní na řadu přišly slovní přestřelky, které znovu neměly hranice. Americký svéráz dokonce soupeři pohrozil pobodáním a v souvislosti s LGBT+ komunitou se pustil do tázajícího se novináře.

Foto: Profimedia.cz

Američan Sean Strickland bude na turnaji UFC 297 obhajovat titul.

Článek

Dvě neřízené střely. Tak by se dal popsat střet Stricklanda s Du Plessisem. Prvně jmenovaný coby šampion střední váhy nejprve na nedávném turnaji po nadcházejícím rivalovi vystartoval přímo před zraky tisíců osob v hledišti, tehdy vzduchem létaly i údery. Američanovi zkrátka došla trpělivost za soupeřovo chování. „Máš úder jako holka, 21. ledna ti ochranka život nezachrání,“ reagoval Jihoafričan Du Plessis na sociálních sítích.

A bylo jasno, že to mezi oběma horkými hlavami bude pořádně gradovat i s jejich blížícím se střetem v kleci, který navíc utvoří hlavní zápas číslovaného galavečera 297 v kanadském Torontu. Vše umocnily Du Plessisovy narážky na soupeřovo dětství, v rámci něhož byly pro Stricklanda každodenním chlebem výprasky a výhrůžky od jeho otce. Američan se dokonce při těchto vzpomínkách rozbrečel.

„Není to nic oproti tomu, co tě čeká v kleci. Tvůj táta mi nesahá ani po kotníky, v kleci se ti vrátí všechny vzpomínky na to, co jsi zažil,“ reagoval drze rodák z JAR. „Samozřejmě že trauma z dětství je něco, za co nemůžete, ale pokud víte, jaké to je, být tím, kdo takové trauma prožívá, nezpůsobujte ho ostatním, protože přesně to dělá on,“ pokračoval s tím, že si dle jeho názoru dítě takové chování nezaslouží.

Není proto divu, že americký svéráz, který se rovněž nebojí jít pro ostré slovo daleko, je od té doby na podobná prohlášení citlivý. Svému sokovi pár dnů před galavečerem pohrozil. „Poslal jsem mu zprávu a řekl: Ty vole, poslouchej, v kleci se pojďme pokusit sejmout jeden druhého, ale když tuhle sra*ku znovu zmíníš, tak tě pobodám. Neříkám, že nejsi dobrý bojovník, ale jen říkám, že je to za hranicí. Hádej, co se stane, pokud to zmíníš? Půjdu do vězení, deportují mě a tím pádem jsme naši přípravu hodili za hlavu,“ pokračuje šampion.

„Neznám zdejší legislativu, ale zdá se, že Stricklandův tým potřebuje svého chlapce zkontrolovat. Řekl, že mě zabije. Neřekl, že mě bodne. Pokud mě chce zabít, tak oukej, pravděpodobně mě zastřelí. Ale nožem to fungovat nebude, nedotkne se mě. Srazím ho dřív, než mě bodne,“ nechce se nechat rozhodit Du Plessis.

Pokud by byla hranice znovu překročena, tak Jihoafričan připouští, že by to mohl být jeden z důvodů, jak by se jeho rival mohl chtít pokusit vyhnout jejich boji. „Jestli se bojím, že ten zápas sabotuje? Určitě ano. Přemýšlel jsem nad tím. Já jsem ale tady od toho, abych se stal mistrem světa. Soustředím se na boj, ne na vtipkování. Tenhle boj jsem už vyhrál, už dávno předtím. V sobotu večer přijdu na místo, kde tomu tak bude,“ věří si.

Napjatá atmosféra byla i mezi Stricklandem a zahraničním novinářem Alexem Leem, který mu na tiskové konferenci pokládal otázky ohledně jeho nedávných komentářů vůči LGBT+ komunitě. Amerického bojovníka to rozčílilo a převzal roli tázajícího se. „Jsi gay?“ zeptal se rozčíleně. „Ne, ale podporuji komunitu,“ odpověděl novinář. „Takže by ti nevadilo, kdyby tvůj syn byl gay?“ pokračoval v dotazech přemožitel Israela Adesanyi. „Nebyl by to problém,“ odvětil mu.

„Jsi slabý zas*aný muž a jsi součástí tohoto zas*aného problému. Zeptal ses mě na takovou blbost? Jdi do pr*ele, ty zatracený zbabělče,“ hustil do novináře, který mu položil dotaz i na jeho nedávný komentář týkající se trans komunity.

„Před deseti lety byli trans lidé považováni za nemocné, ale najednou tito stejní lidé dnes kličkují světem. Jste infekce. Ty jsi definice slabosti. Všechno, co je na světě špatně, je kvůli tobě,“ rozhněval se Strickland. „Existují dvě pohlaví. Nechci, aby se moje děti na škole učily, s kým by mohly spát. Nechci, aby se moje děti učily o jejich sexuálních preferencích,“ uzavřel drsnou tiskovou konferenci.

Reklama

Související témata:
Sean Strickland
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články