Hlavní obsah

Večírky, krušná minulost či problematický vztah v rodině. Vémolův film zažil slavnostní premiéru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Patnáct let. Tak dlouho se točil dokument „Karlos“, v němž pochopitelně v hlavní roli vystupuje populární český bojovník MMA Karlos Vémola. Filmové zpracování jeho příběhu nyní poprvé spatřilo světlo světa a ukázalo unikátní, dosud nezveřejněné záběry ze života 38letého populárního bojovníka, který zažil hvězdné momenty i pády. „Bylo plno okamžiků, které byly nepříjemné. Například po prohrách nebo rozchodu s Lelou,“ vrací se slavný bijec k dokumentárnímu snímku, který slavnostní premiéru zažil v pondělí. Pro diváky do kin půjde až 25. ledna.

Karlos Vémola zažil slavnostní premiéru svého filmu v kinech.Video: Sport.cz

 
Článek

Nejprve projekce pro novináře, poté slavnostní premiéra po boku nejbližších. Vémola v černém obleku vyrazil po boku manželky Lely, navíc velkolepě po červeném koberci. „Možná je hodně lidí, kteří se přijdou do kina podívat na to, jestli je Karlos takový magor, jak se o něm píše a povídá. Můžu jim říct, že je ten film asi nezklame,“ usmívá se legendární český bojovník.

Dokument trvá 90 minut a mapuje posledních patnáct let Vémolova života. Kamery nechyběly u jeho začátků v bojových sportech nebo také, když si v Londýně coby mladík přivydělával jako vyhazovač v klubech či úspěšně závodil v kulturistice. Otevírají se ale i staré rány. Například první Vémolův vážný vztah, jeho následný rozpad či pobyt za mřížemi. Unikátní záběry ukazují i bezprostřední momenty po těžkých porážkách v kleci.

„Pro mě bylo důležité najít průsečíky dvou věcí. Aby to nebyl takový ten klasický sportovní film - nahoru a dolů, ale aby to mluvilo i o realitě věcí. Částečně se tam zabývám i bulvárními kauzami, protože je to součást života. Je ale potřeba k tomu přistoupit s nějakým respektem,“ říká Michal Samir, režisér filmu. „Ve střižně jsme byli asi 100 dní, dohromady jsme měli asi 600 hodin materiálu,“ dodává Šimon Šafránek, druhý z režisérů.

Premiéra přitom byla už dvakrát odložena, pokaždé ze stejného důvodu. „Idea vždycky byla, že půjdeme od Attily (Végha) k Attilovi. Myslel jsem, že film zakončíme odvetou, dokonce už dvakrát byla na stole a dvakrát byla distribuční premiéra. Dvakrát se to ale muselo zrušit,“ přibližuje Samir s tím, že nyní vše vsadili na lednový termín ještě před plánovanou odvetou, k níž dojde letos v červnu.

„Chtěli mě vykreslit tak, jak mě lidi neznají, a hlavně pro lidi, co mě neznají. Řekl jsem, že z toho musíme udělat nějaký mix, protože jsem z toho nechtěl vyjít jak nějaká cvičená opice. Jsou tu totiž fanoušci a partneři, co mi fandí 15-20 let, a ten dokument chci jako odkaz pro ně. Pro ty, co mi fandí a znají mě,“ přál si Terminátor.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Karlos Vémola pózuje fotografům po novinářské projekci a tiskové konferenci k filmu Karlos režisérů Michala Samira a Šimona Šafránka.

V celovečerním dokumentu vystupuje i Vémolova rodina včetně jeho otce, mámy či bratra, který s ním v počátcích dokonce jezdil po zápasech. „Ti, kteří mě mají rádi, tak uvidí průřez mojí kariérou a budou mě mít rádi dál. Ti, co mě nemají rádi, tak předpokládám, že do kina nepůjdou. A pokud jo, tak o to víc mě to těší. Směřuje to k tomu, jaký opravdu jsem. Nemám žádné výčitky,“ ujišťuje se.

Právě ke vztahu se svým sourozencem, který v minulosti měl na Karlose vytáhnout jeho intimní video a vydírat jej, se vrátil během tiskové konference. „Vztah nemáme žádný, ten člověk je mi jedno. Přátelé si můžete vybrat, ale rodinu ne. Říkal jsem, že se na to budou dívat moje děti, máma, žena. Já se tím netajím, ale dívat se na ty věci…,“ mrzí Vémolu.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Karlos Vémola přichází se svou manželkou Lelou po červeném koberci na slavnostní premiéru filmu Karlos.

Zachyceny jsou i kariérní pády. „Bylo plno momentů, které nebyly příjemné. Například po prohrách, po rozchodu s Lelou atd. Natáčeli mě v době, kdy mi nebylo zrovna do povídání. Pustil jsem je úplně všude, i na Štědrý den k nám domů. Raději jsem to nikomu neřekl, pak jsme se se ženou hádali až v ten den,“ vzpomíná 38letý bijec.

Natáčení zabralo dost času. „Trávit čas s Karlosem je opravdu jedna z nejintenzivnějších činností, které znám. Zábavné, vtipné, ale zároveň hodně vyčerpávající. A jestli bude dvojka, nebo ne? Karlos zmiňuje, že chce koupit slona, je to jeho nový životní sen. Ta představa, že na něm jezdí po Měchenicích, ve mně zase trochu vibruje,“ uvažuje nad pokračováním Samir.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.