Hlavní obsah

Vémola o odvetě: Proti Kinclovi to není osobní, fanoušky chci obrátit na vlastní stranu. Kdo je favorit?

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Parádní forma, ve které chce jeden z nepopulárnějších domácích MMA bojovníků Karlos Vémola pokračovat. Navíc den před Silvestrem může dalším cenným skalpem uzavřít letošní veleúspěšný kalendářní rok. Jednu z nejtěžších kariérních výzev bude podruhé v kariéře představovat Patrik Kincl, se kterým se český Terminátor v minulosti kamarádil, nyní se ale jedná o jednu z nejvypjatějších bitev domácí scény, ve které navíc půjde o to nejcennější. „Neberu to jako osobní záležitost, beru to jako překážku na mé cestě. Musím ho zmlátit a vzít si zpátky svůj pás,“ vysvětluje Vémola v rozhovoru pro Sport.cz.

Foto: Oktagon MMA

Karlos Vémola vyhlíží další titulovou bitvu.

Článek

Jedna z největších bitev domácí MMA scény dostala zkraje týdne oficiální razítko. Podruhé v kariéře a navíc s odstupem více než čtyř let na sebe znovu narazí Karlos Vémola a Patrik Kincl. V třaskavé bitvě, jenž rezonuje široko daleko, půjde o královský pás šampiona střední váhy, který si aktuálně hýčká právě Kincl.

„Co se týče MMA, tak jsem chtěl říct, že letos to bude největší zápas, ale můj boxerský zápas s Marpem měl mnohem větší zásah a dostal se i k jinému publiku. Byla opravdu narvaná O2 arena, byl kolem toho velký hype a halo. To u odvety, u které ti, co víceméně sport znají, vědí dopředu, jak to dopadne, tak asi nebude. Samozřejmě to ale bude velký zápas, jsem rád za to, že to bude v O2 areně a jsem rád i za to, že o něj bude velký zájem," neskrýval radost Terminátor.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený OKTAGON MMA (@oktagonmma)

Sedmatřicetiletý rodák z Olomouce v roce 2018 v konkurenční organizaci XFN, jenž později kvůli finančním problémům zanikla, dokázal o čtyři roky mladšího rivala porazit a podobný průběh předpovídá i nyní.

„Nemyslím si, že odveta bude v něčem jiná. Oba se moc dobře známe, zápas bude probíhat úplně stejně jako ten první, budu tlačit. Kincl je velice chytrej zápasník a bude čekat na to, jestli udělám chybu. Musím si dát proto dát pozor, abych tu chybu neudělal. On tlačit nemůže, ani kdyby chtěl. Fyzicky ani silově na mě nemá, v zápase nikdy nemůže dominovat, což moc dobře ví," vysvětluje Vémola, který má před prosincovou odvetou pořádnou motivaci. Může se totiž stát historicky prvním bojovníkem, jenž získá pás ve třech různých váhových kategoriích.

„Je to motivace, vždycky si kladu velký cíle. A dát si za motivaci dokázat něco, co nikdy předtím nikdo nedokázal, a to je nastoupit o titul ve třech různých váhových kategoriích. Proto si myslím, že je to dostatečná motivace. Už ale jen porazit Kincla a sebrat mu ten můj pás, kterým se chlubí, je motivace sama o sobě," přibližuje aktuální šampion polotěžké váhy, jenž by po případném zisku pásu střední divize měl v příštím roce usilovat i o mistrovský opasek mezi těžkotonážníky.

Překvapení! Ne jako Terminátor, ale jako král a s Karlem Gottem nastoupil na Štvanici Karlos VémolaVideo: Sport.cz

Ještě předtím se ale pozornost obrací právě na odvetu s Kinclem, který bere druhé měření sil jako osobní záležitost. Terminátor to však cítí jinak. „Za mě je to pitomec a vždycky byl. Už jsem ho jednou porazil, teď s ním chci zápasit jenom pro to, že má můj pás a lidé to chtějí vidět. Oni si myslí, že je to momentálně největší hrozba v Oktagonu a já všechny tyhle hrozby a výzvy rád porážím. Neberu to jako osobní, beru to jako překážku na mé cestě. Musím ho zmlátit a vzít si zpátky můj pás," znovu přiblížil své plány sedmatřicetiletý zápasník.

A zatímco při první bitvě, která skončila až na body, byl před zápasem v pozici jasného favorita právě Terminátor, nyní jsou karty rozdány poměrně vyrovnaně. „Je jedno, kdo je před zápasem favorit, pro mě je důležité, kdo bude favorit v samotném duelu. Záleží to na sázkových kancelářích a fanoušcích. Už teď od začátku si ale myslím, že všichni favorizují mě a dělají správně. Poprosil bych ty, kteří fandí Kinclovi a myslí si, že je favorit, tak ať na něj hlavně sází. Ať se mým fanouškům zlepší kurz a můžou něco vyhrát," vybízí Vémola fanoušky svého rivala.

Vyrovnaná bitva se dá očekávat také v hledišti, oba bojovníci mají v zádech početný tábor fanoušků. „Já bych si samozřejmě přál, a je to moje největší přání, aby fanoušci stáli za mnou. Zároveň ale vím, že je spoustu lidí, kteří mě nemají rádi a to jsou právě ti, co budou skandovat pro Kincla. Doufám, že jich bude co nejméně a O2 arena se obrátí v můj domácí kotel. A pokud ne před začátkem fightu, tak doufám, že fanoušky obrátím během souboje na svou stranu. Ukážu jim dominanci a přesně to, co jsem před zápasem říkal," dodal sebevědomě sedmatřicetiletý populární zápasník.

Reklama