Hlavní obsah

Vémola slaví! Pod otevřeným nebem svedl náročnou bitvu. Smutný titulový konec

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zvládl to, ale rozhodně se nejednalo o nic jednoduchého. Karlos Vémola uspěl v bitvě na turnaji Oktagon 45 na pražské Štvanici proti argentinskému bojovníkovi Lucasu Alsinovi, kterého po kostrbatém výkonu zdolal díky jednomyslnému výroku bodových sudích. Terminátor tak zvládl důležitý test před říjnovou obhajobou titulu v polotěžké divizi. Hodně nešťastně naopak dopadl titulový duel v pérové váze, který přinesl zranění belgické mašiny.

Karlos Vémola urval výhru. Fanoušci asi čekali víc, chyby tam byly, tohle na Langera stačit nebude, uvědomuje si Video: Sport.cz, Oktagon TV

 
Článek
Fotogalerie

Byl to těžší zápas, než se čekalo. Osmatřicetiletý Vémola sice v prvním kole argentinského soupeře podle očekávání válcoval na zemi, několikrát ho krvavě označkoval lokty, konec ale byl stále v nedohlednu. Brzké vítězství se tak rychlostí blesku vzdálilo, Terminátor měl přesto vše ve vlastních rukou. Alespoň to tak vypadalo...

Pořádný šok totiž přišel ve druhé pětiminutovce. Terminátor sice znovu vsadil na svou dominantní zbraň, urostlého Jihoameričana mrštil o zem, jenomže záhy přišlo něco dlouhé roky nevídaného. Najednou se na zádech ocitl i Vémola, který se více než polovinu druhého kola nemohl z náporu soupeře dostat a k překvapení všech skončil v pasivní pozici. Do toho všeho rapidně klesala zásoba kondice.

Dnes to nebyl on, hodnotí výkon Karlose Vémoly jeho příští soupeř Pavol LangerVideo: Sport.cz

Před třetím kolem tak bylo všechno otevřené. Značně unavený Vémola přesto našel zbytky sil, znovu předvedl tradiční nástup za soupeřem, a po trpělivém vyčkávání zvolil jednoduché východisko - takedown. Pro Alsinu zároveň nejhorší možná zpráva. A jelikož si Terminátor svého soka po zbytek duelu udržel pod sebou, mohl slavit vítězství. Leč hodně kostrbaté...

U bodových sudích sice uspěl jednoznačně na body (3x30:26), se svým výkonem ale nebyl ani zdaleka spokojen. Po zápase navíc uznal soupeřovy kvality a důrazně se ohradil proti tvrzení, že se mělo jednat o jednoduchý souboj. Reagoval i na pískot z hlediště, který byl nejvíc slyšet právě po závěrečném gongu.

„Děkuju těm, co tleskali, ale chápu i ty, co bučeli. Čekali jste rychlý konec, ale ten frajer není tak špatný, jak o něm média psala," sdělil Vémola, který si následně v kleci střihl staredown se svým příštím soupeřem v rámci titulové obhajoby v polotěžké váze Slovákem Pavolem Langerem. K tomuto souboji dojde 7. října na turnaji Oktagon 47 v Bratislavě.

Daniel Škvor vyřídil soupeře hned v prvním kole. A to mu omylem zahráli úplně cizí nástupovku!Video: Sport.cz, Oktagon TV

Hodně smutnou tečku naopak napsala titulová bitva v pérové váze mezi šampionem Matem Sanikidzem a prozatímním králem divize Losenem Keitou. Druhý jmenovaný si už v úvodu fightu poranil nohu (zřejmě zlomená holeň) a jasným gestem ukázal, že nemůže v boji pokračovat. Duel tak byl vyhodnocen jako vítězství gruzínského rivala, který tak nadále kraluje divizi do 66 kilogramů. Pro v tu dobu kulhajícího Keitu se naopak se jednalo o první profesionální porážku, která se bezesporu zařadí do kategorie nešťastných.

Chvíle štěstí ale přišla o pár okamžiků později. Talentovaný Belgičan v kleci požádal svou partnerku o ruku a odpovědí bylo "ano". Alespoň částečná záplata za sádru na noze, se kterou bude talentovaný fighter zápasit ještě po dobu několika následujících týdnů. Návrat v nejbližší době tak nepřipadá v úvahu.

Konal se i velkolepý návrat legendárního slovenského bojovníka Ivana Buchingera, který se v kleci naposledy ukázal před více než rokem a čtvrt. Francouz Abou Tounkara ovšem překvapil. Dlouho se s obrovským favoritem držel, v některých momentech měl dokonce sám navrch. Nakonec rozhodovaly soupeřovy zkušenosti, díky kterým Buchinger dovedl ve druhém kole duel do vítězného konce. "Buki je zpět!" zakřičel si s radostí a o několik desítek minut později mohl slavit i bonus ve výši 5 tisíc eur (přibližně 120 tisíc korun) za výkon večera.

Smutný konec titulové bitvy. Losene Keita si hned v úvodu zlomil nohu, šampionem zůstává SanikidzeVideo: Oktagon TV

Dvouzápasovou šňůru porážek se povedlo přeseknout vytáhlému českému ranaři Danielu Škvorovi. Bývalý kickboxer tentokráte z rukávu vytáhl fantastickou gilotinu u pletiva, kterou obrovitý Švéd Nermin Hajdarpašić zbaštil i s navijákem. Perfektně chycené škrcení nakonec stačilo na výhru ve druhé minutě. Pro zkušeného fightera se navíc jednalo dohromady již o třetí úspěšný zářez pod otevřeným nebem na Štvanici.

V jediném ryze českém souboji se radoval oblíbený Jan Široký, který ve vyčerpávající bitvě nakonec donutil sudího Touše ukončit duel s Ondřejem Petráškem pro technický knokaut v závěru druhého kola.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.