Hlavní obsah

Vémolův vítězný comeback. Terminátor měl problémy, přesto slaví další triumf

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Návrat českého Terminátora zpět do klece se povedl vítězně. Karlos Vémola si na turnaji Oktagon 41 v Liberci bleskovým způsobem poradil s výrazným outsiderem zápasu Al Matavaem, který odklepal škrcení již po 3 minutách a 18 vteřinách. Pro Vémolu se tak jedná o vítěznou "generálku" na květnový odvetný souboj s Patrikem Kinclem. Titul bantamové váhy pro změnu ustrážil Dán Jonas Magard, který v bitvě o svatý grál dokázal ve druhém kole zdolat prozatímního krále Američana Gustava Lopeze.

Karlos Vémola v generálce na duel s Patrikem Kinclem uškrtil MatavaaVideo: Oktagon TV

 
Článek

Vémola přitom měl v úvodu zápasu velké problémy. Soupeř ho v postoji několikrát nachytal a vypadalo to, že Terminátor dokonce i lehce zavrávoral. Následně se ovšem povedla klasická zbraň v podobě takedownu, která českému zápasníkovi výrazně usnadnila život. Soka pod sebou držel více než dvě minuty a pomalu a jistě se schylovalo ke konci.

A také tomu tak bylo. Vémola vlezl soupeři na záda, strčil mu ruce pod krk a následně utáhl submisi zvanou rear-naked choke. Al Matavao po několika vteřinách odklepal konec zápasu. Následovala velká úleva, neboť sedmatřicetiletý Vémola rozhodně nepředvedl bezchybný výkon.

Jonas Magard posadil Gustava Lopeze dvakrát na zadek a obhájil titul šampiona bantamové váhyVideo: Oktagon TV

"Matavao má skvělou tvrdou ránu, ale v O2 areně nesmím tyhle malé chyby dělat," řekl Terminátor po zápase. "Proti Kinclovi musím vyhrát, protože tady sedí frajer (Végh), který po těch dlouhých letech konečně kývnul na odvetu. Bude to obrovský test a zodpovědnost. Zápas s Attilou proběhne jen v případě, že vyhraju nad Kinclem a bude to střet šampiona s šampionem. A já tím šampionem budu!" pokračoval bývalý bojovník UFC.

Jeden z výkonů večera. Mateusz Strzelcyk měl namále, ale nakonec parádně sestřelil MontagnacaVideo: Oktagon TV

Na galavečeru byla k vidění i bitva o titul. Dán Jonas Magard dokázal pás uhájit před prozatímním šampionem Gustavem Lopezem, kterého v úvodu druhého kola dokázal nejprve dvakrát posadit na zadek, načež dílo zkázy dokonal dalšími tvrdými údery na zemi. Sudí duel ukončil, Magard si připsal první úspěšnou obhajobu a stále je vládcem bantamové divize.

K vidění byla další blesková ukončení. Mezi jedno z nejrychlejších se zařadí vítězství Angličana Dana Vinniho, který před soubojem s českým bojovníkem Danielem Škvorem upustil od postojové záležitosti. Místo toho se mu hned v úvodu druhé minuty povedlo upáčit soupeřovu nohu, přílišná bolest donutila Škvora odplácat. Pro vytáhlého ranaře se jednalo o druhou porážku v řadě.

Daniel Škvor byl v roli favorita, ale nakonec odklepal, když ho soupeř utáhl za nohuVideo: Oktagon TV

Slaví i milovaný a nenáviděný Václav Mikulášek. Bijec přezdívaný Baba Jaga rovněž měl v úvodu zápasu problémy, přesto stylovým ukončením překvapil snad všechny. Slováka Matyase Viszlaye v závěru první pětiminutovky knokautoval tvrdým kolenem přesně do těla. Druhý jmenovaný se zabalil do klubíčka a ještě několik desítek vteřin poté prudkou ránu rozdýchával.

Hořký comeback Ondřeje Rašky. Dostal pořádně naloženo od Cordera a z klece ho odváželi na nosítkáchVideo: Sport.cz

Peníze za svižnou práci počítá i domácí miláček Jan Malach, jehož tvrdé lokty u pletiva nadělaly pořádnou neplechu. Íránský rival Ebrahim Hosseinpour překvapivě podklesl v kolenou, sudí Pavel Touš tak musel duel odmávat po necelých dvou minutách. Zahraniční ranař poté marně reklamoval předčasný arbitrův zásah, jenomže to bylo zbytečné...

O jedno z nejpřekvapivějších ukončení se zapříčinil polský střelec Mateusz Strelczyk. Souboj s urostlým Francouzem Jorickem Montagnacem vzal jen několik dnů před jeho konáním, o to senzační byla jeho dělová pravá ruka, která soupeře doslova smetla k zemi. Diváci byli v šoku, dlouhou dobu hvězdnému okamžiku nevěřil ani sám autor výstavního knokautu. Jeden z největších outsiderů celé karty byl štěstím bez sebe.

Král severu ve svém Liberci uspěl. Jan Malach. Íránce Hosseinpoura vyřídil po dvou minutáchVideo: Oktagon TV

Děsivě dopadl návrat tvrďáka Ondřeje Rašky. Po atraktivním vstupu neustál tvrdý hák od Jaimeho Cordera a následně dostal naloženo i na zemi. Českému bojovníkovi dokonce při jednom z úderů vyletěl chránič zubů. Co dělat měli také zdravotníci, kteří ho nakonec museli z klece odnášet na nosítkách. Už ale v značně optimističtějším stavu.

Zajímavostí je, že z celkových 11 zápasů turnaje Oktagon 41 hned 9 z nich skončilo před limitem. K bodování sudích dospěly jen duely Robina Fošuma s Nerminem Hajdarpašicem a Adama Palasze s Lazarem Todevem. Bonus za výkon večera nakonec obdrželi hned dva bojovníci. 5 tisíc eur (přibližně 116 tisíc korun) si rovným dílem rozdělí Magard se Strelczykem.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články