Hlavní obsah

Víra ve vítězství! Na nervozitu není čas, Jiří je skvěle připravený, popisuje trenér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Osm dnů zbývá do dlouho očekávaného titulového zápasu. Česká výprava kolem Jiřího Procházky aktuálně dokončuje přípravnou fázi, která má devětadvacetiletého bojovníka co nejlépe připravit na životní zápas, jenž se uskuteční 11. června na turnaji UFC 275. „Dolaďujeme přesnost, rychlost, reakce, udržujeme sílu a kondici,“ popisuje aktuální situaci trenér Martin Karaivanov.

Foto: Bangtao Muay Thai & MMA

Jiří Procházka během tréninku v thajském gymu Bangtao Muay Thai & MMA.

Článek

Před necelými třemi týdny (16. května) se nejúspěšnější český MMA zápasník Jiří Procházka vydal směrem do thajského Phuketu, kde probíhá závěrečné ladění formy před titulovým duelem. Brzký odlet do zahraničí měl přinést důležitou aklimatizaci na místní podmínky.

„Aktimatizace na zdejší prostředí trvala jen pár dní, v tuto chvíli jsme již plně adaptováni na všechny místní podmínky. Ze začátku jsme si museli zvyknout na vedro, které zde panuje, ale šlo to celkem rychle," popisuje aktuální situaci Martin Karaivanov, jeden z trenérů Jiřího Procházky.

Formování zápasové podoby probíhá v thajském Bangtao gymu, který českého zápasníka s nadšením uvítal. „Spokojenost je maximální. V Bangtao gymu nás přijali skvěle, máme výborné podmínky, je zde vše, co potřebujeme. A to jak pro trénink, stravu i regeneraci, která je v tuto chvíli víc než důležitá," vysvětluje úspěšný trenér.

„Zvykli jsme si rychle. Gym je novej, krásnej, lidi jsou příjemní a vstřícní, není moc co řešit. Jsou zde šikovní kluci, ale je vidět, že Jiří je jedinečnej a skvěle připravenej," má radost bývalý zápasník, kterému během návštěvy thajského Phuketu přesto něco schází. „Dobrá, vychlazená Plzeň. Zřídka něco tradičního z české kuchyně, ale opravdu jen zřídka. V tomto podnebí je thajská kuchyně ideální. Perfektní je čerstvé ovoce," popisuje Karaivanov místní podmínky.

Zábava jde takřka stranou, zahraniční kemp má jasný záměr. „Pár výletů jsme podnikli, většinou o víkendu, tedy ve dnech volna. Přes týden se plně soustředíme na trénink a regeneraci, není čas se rozptylovat," má jasno brněnský trenér. „Ráno si většinou zaběháme, dopoledne máme hlavní trénink, abychom se sladili s časem zápasu. Odpolední trénink je podle aktuálního rozpoložení," dovysvětluje.

Jdeme tam od začátku diktovat tempo a průběh zápasu, má jasno tým Jiřího Procházky před bitvou sTeixeirouVideo: Sport.cz

Česká výprava se 6. června přesune do Singapuru, místa dějiště UFC 275, jehož vrcholem je titulová bitva polotěžké váhy mezi Jiřím Procházkou a Gloverem Teixeirou. „Dojíždíme tréninkový týden, víkend bude volný, regenerační a spíš už se budeme pomalu balit a soustředit na Fight week. Ono to všechno přichází samo."

„Momentálně dolaďujeme přesnost, rychlost, reakce, udržujeme sílu a kondici. Příští týden bude už jen koncentrace na zápas s krátkými tréninky. Na nervozitu není čas a ani si jí nepřipouštíme," dodal Procházkův trenér.

Reklama

Související témata: