Hlavní obsah

Vyčerpané tváře a krutý boj s vlastním tělem. Bojovníci si znovu sáhli na dno

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Letošní předposlední turnaj největší česko-slovenské bojové organizace Oktagon MMA klepe na dveře a bojovníci si den před samotným galavečerem, který odstartuje v sobotu 3. prosince v ostravské Ostravar Aréně, mohli odškrtnout nezbytnost v podobě splnění váhového limitu. Ani tentokráte se oficiální vážení neobešlo bez problémů, hned čtyři zápasníci měli problém, v jednom případě dokonce bylo převáženo rovných 5 kilogramů. Ve velkém stylu si naopak počínali aktéři obou titulových soubojů, včetně šampiona Davida Kozmy.

Problémy s váhou! Čtyři zahraniční zápasníci byli přes. Jeden z nich sotva šelVideo: Sport.cz

 
Článek

Bojovníci si znovu sáhlo na dno sil. Nepříjemná muka, která ve většině případů nutí tělo podrobit se těžké zkoušce v podobě minimálního příjmu tekutin a jídla, jsou přesto minulostí. Tváře turnaje Oktagon 37 splnily to nejdůležitější a během pátečních ranních hodin se podrobili oficiálnímu vážení.

Jak bývá zvykem, tak ani v tomto případě neproběhlo vše podle představ. Hned čtyři bojovníci totiž nedokázali smluvený váhový limit splnit a následně se tak museli podrobit opravnému pokusu. Největší pozornost poutal Brazilec Felipe Maia, který již desítky minut před vážením vypadal jak přes zkolabováním. Sotva stál na nohou, v některých momentech ležel na zemi a na váhový pultík mu dokonce raději pomohl trenér.

Jako praví profíci! David Kozma i Kaik Brito mají naváženo. Uhájí Růžový panter opasek?Video: Sport.cz

Ani vyčerpávající hodiny boje s vlastním tělem nestačily, Brazilec převážil o 1,3 kilogramů a už tak vyšťavenému tělu ulevil doktor, který další shazování zakázal. Ukázkově si nepočínal ani Němec Ozan Aslaner, jenž pro změnu přestřelil o 3,6 kilogramů a rovněž ho čekal opravný pokus, při kterém tentokráte převážil o 1,8 kilogramů. K zápasu s Matějem Kuzníkem ale dojde. Další muka čekala i jeho krajana Konrada Dyrschku, který se nevešel do váhového limitu o 0,8 kilogramů, soupeři Janu Širokému to ale nevadilo.

Rekordmanem oficiálního vážení byl samojský bojovník Al Matavao, který už při pohledu z dálky vypadal, že se do limitu nemůže vejít. A tato slova se potvrdila. Váhový pultík ukázal přesah o 5 kilogramů, na což nepřistoupil soupeř Radovan Úškrt. Do zápasu tak nově vstupuje Slovák Marek Mazúch, Al Matavao se tak boje dočká. Jako jediný na vážení nedorazil soupeř Václava Mikuláška Bulhar Nikita Zlatev, za kterého organizace na poslední chvíli hledá náhradu.

Naopak bez sebemenších trablí se prezentovali aktéři obou titulových duelů. V bitvě o pás šampiona pérové váhy předvedli precizní práci Jakub Tichota, jenž gestem rukou naznačil pás kolem svého pasu, i jeho rival Gruzínec Mate Sanikidze, který si pro fanoušky znovu připravil vzkaz na papírku. Ve velkém stylu si počínal i dlouholetý král veltrové váhy David Kozma, který i tentokráte zvolil růžový komplet s totožnou barvou účesu. Neomylný byl i jeho vyzyvatel Kaik Brito, který srší odhodláním převzít královský trůn.

Jakub Tichota i Mate Sanikidze navážili bez problémů a porvou se o titulVideo: Sport.cz

Bojovníci budou mít ještě před sebou veřejné vážení, které proběhne v pátek 2. prosince od 17:30 v ostravském obchodním centru Nová Karolína. K vidění by měly být staredowny mezi bojovníky, k některým přitom došlo již během velkolepé konference Oktagon Time, kde byl mimo jiné představen obrovský projekt, v jehož osudí je přes 24 milionů korun.

Na ostravském turnaji budou k vidění další ostřílená jména nejen domácí scény. Představí se například Vlasto Čepo, Václav Mikulášek, Robert Bryczek, Monika Chochlíková nebo navrátivší Matěj Kuzník.

Reklama

Související témata: