Hlavní obsah

Závěrečný finiš přípravy! Procházka nabral směr Singapur, kde vyhlíží titulovou bitvu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdůležitější zápas kariéry neradno podceňovat, důležitá je připravenost po všech stránkách. Právě závěrečný týden před titulovým soubojem UFC proti Brazilci Gloveru Teixeirovi bude sloužit k maximálnímu dopilování fyzické a psychické připravenosti. „Stačí si to občas jen projet v hlavě,“ přibližuje Jiří Procházka, který v pondělí odletěl do Singapuru, místa dějiště UFC 275.

Jak vypadá příprava těsně před zápasem? Stačí si to občas jen projet v hlavě, prozrazuje Jiří ProcházkaVideo: Sport.cz

 
Článek

„Většinou si sednu, zavřu si oči a v duchu si projedu svoje tréninky, a co bylo. To, v čem mám jistotu a to, co vím, že ještě potřebuju trochu dopilovat. Stačí si to občas jen projet v hlavě, obnoví se spoje v mozku, ať je to furt funkční," prozrazuje Procházka průběh posledních dnů před titulovým duelem.

Právě psychická připravenost bude před ostře sledovaným a očekáváným duelem jednou z hlavních složek. „Je důležité si naladit vnitřek, rytmus i psychickou pohodu, ale zároveň i takovou tu zdravou agresi. Je potřeba, aby si všechno padlo a šli jsme do zápasu rovnou nachystaní na první kolo," řekl svůj pohled na věc Martin Karaivanov, Procházkův trenér.

Jdeme tam od začátku diktovat tempo a průběh zápasu, má jasno tým Jiřího Procházky před bitvou s Gloverem TeixeirouVideo: Sport.cz

Devětadvacetiletý bijec čelí životní šanci. Jako první Čech v historii UFC může dosáhnout na titul šampiona této nejprestižnější bojové organizace. „Hecování přijde s blížícím se zápasem samo. I díky setkáním se soupeřem a celé zápasové atmosféry," přibližuje hostěradický rodák, který se poprvé v UFC představí před diváky.

„Věřím, že zápasová atmosféra bude mnohem větší. Předtím jsem neměl žádné diváky, nebyly žádné tiskové konference a tréninky před lidmi. S tímhle přijde náboj zápasu, který sám vybudí. Řekl jsem si, že se nechci vybuzovat řízeně, občas jsem to neuměl ukočírovat," přiznává zápasník s přezdívkou BJP. „Máme to sehrané tak, že žádné burcování ani pokřiky nejsou. Všichni si uvědomujeme, za čím jdeme a že je ve hře hodně. Není potřeba se vůbec hecovat," nastínil trenér Karaivanov.

Česká výprava v předchozích dnech dokončila finální přípravu v thajském Phuketu, která trvala necelé tři týdny. V pondělí 6. června následoval přesun do Singapuru, místa dějiště UFC 275, jehož vrcholem bude titulová bitva polotěžké váhy mezi Jiřím Procházkou a šampionem Gloverem Teixeirou. Duel se uskuteční 11. června. „Tenhle týden bude už je na koncentraci na zápas s krátkými tréninky," prozrazuje brněnský trenér.

Získá Jiří Procházka titul v polotěžké váze organizace UFC?
ano
88,9 %
ne
11,1 %
Celkem hlasovalo 10831 čtenářů.

Reklama

Související témata: