Hlavní obsah

Zdravotní dohry z Oktagonu. 35 stehů v obličeji, zlomená čelist a operace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Perné zdravotní dohry přinesl jubilejní turnaj Oktagon 50 v Ostravě. S pořádně krvavým obličejem a nemalými tržnými ranami skončil například legendární Ivan Buchinger, jehož od dalších pohrom uchránili až týmoví kolegové. Pozdějším výsledkem bylo hned 35 stehů v obličeji. Na nosítkách se zlomenou čelistí a ochranným límcem skončil Němec Niko Samsonidse. Řešil se i zdravotní stav českého bojovníka Matěje Kuzníka.

Losene Keita poslal v dalším titulovém souboji k zemi Samsonidseho a zlomil mu čelist. Německý fighter musí na operaciVideo: OKTAGON TV

 
Článek
Fotogalerie

Patrně nejatraktivnější boj galavečera přinesla titulová bitva v lehké váze, kde pozdější šampion Ronald Paradeiser pořádně naložil o jedenáct let staršímu rivalovi Ivanu Buchingerovi, kterému tak oplatil porážku z roku 2021. Druhý jmenovaný krom porážky bojoval i s pořádnou neplechou v obličeji. Roztržený ret, obrovská tržná rána pod okem a další potlučeniny. Reakce týmových kolegů před čtvrtým kolem byla jasná – předčasné ukončení duelu právě kvůli značné nadílce ve tváři.

Byť je nyní situace lepší a 37letý Slovák je v těchto chvílích už v teple domova, přesto si v předchozích hodinách prošel pernými chvilkami. Doktoři mu do obličeje nasázeli 35 stehů, CT vyšetření dopadlo v pořádku. Nebylo to ale poprvé, co bývalý dvojnásobný šampion Buchinger něco takového přečkal. I proto se podle vyjádření jeho týmu rány v dohledné době zahojí.

Ivan Buchinger dostal nálož od Ronalda Paradeisera a utrpěl několik tržných ran v obličeji, největší na rtuVideo: OKTAGON TV

Řešil se i zdravotní stav oblíbeného Němce Nika Samsonidse, který přitom v pozici velkého outsidera v titulové bitvě o pás lehké váhy proti Belgičanu Losene Keitovi první kolo vzdoroval nadmíru dobře. Fatální byl ovšem začátek toho dalšího. Tvrdá rána na bradu, po které se 28letý bojovník poroučel k zemi, kde ho ještě několik dlouhých minut poté dávali do kupy zdravotníci. Zapotřebí byla také nosítka a ochranný límec kolem krku.

„Před zápasem říkal, že nikdy nedostal tvrdý úder, ale sliboval jsem mu, že ho dostane, což se také stalo. Jelikož umím hodně naznačovat, tak jsem věděl, že to nebude čekat,“ má radost Keita, nový vládce pérové váhy. „Mám ke všem respekt, ale musíte si uvědomit, že je to moje show.“

Výsledkem je zlomená čelist a vyražený zub, kvůli čemuž Samsonidse musel zamířit do nemocnice leteckou cestou. „Niko má zlomenou čelist, ale je při vědomí. Neurologicky by měl být v pořádku,“ řekl na pozápasové tiskové konferenci Pavol Neruda, spoluzakladatel organizace Oktagon MMA.

Rafael Xavier si hned po vítězství nad Vinnim odskočil do hlediště za Karlosem Vémolou a zblízka si řekl o zápas s nímVideo: OKTAGON TV

Další porážku sice utrpěl český bojovník Matěj Kuzník, který se aspoň může těšit z příznivého zdravotního stavu. Byť se dokonce po duelu s Íráncem Ebrahimem Hosseinpourem spekulovalo o otřesu mozku, nakonec veškerá vyšetření dopadla dobře. Zapotřebí bylo „jen“ několik stehů, chybět pochopitelně nemohou ani modřiny.

Reklama